Afspærringstape og politiuniformer gjorde torsdag aften atter indtog på Christiania i København. Med blå blink og høj fart hastede politiet ud til den københavnske fristad efter at have modtaget anmeldelse om et knivstikkeri.

På stedet var to sårede mænd. Den ene alvorligt tilskadekommen. Den anden lettere. Og B.T. kan nu erfare, at de begge har tilknytning til den forbudte bande Loyal to Familia.

Ligeledes kan B.T. på baggrund af kilder løfte en smule af sløret for, hvad der førte til det blodige overfald.

Det var angiveligt en strid om at sælge hash på Christiania.

Ifølge B.T.s oplysninger forsøgte personer med tilknytning til bandemiljøet at starte en hash-forretning i Pusher Street uden forudgående aftale. De pågældende blev bortvist fra Christiania, men det førte efterfølgende til et slagsmål, hvor de to mænd med bånd til LTF blev ramt af knivstik.

Københavns Politi har ikke ønsket at kommentere oplysningerne, men man oplyser dog til B.T., at den foreløbige vurdering er, at der er tale om et »opgør i det kriminelle miljø«.

I kølvandet på knivstikkeriet blev to personer anholdt, og de vil over middag fredag tage plads i Dommervagten ved Københavns Byret, når de bliver fremstillet i grundlovsforhør. Københavns Politi oplyser, at der er tale om to mænd på henholdsvis 25 og 32 år.

Ved grundlovsforhøret vil anklagemyndigheden begære lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning. Af samme årsag har Københavns Politi heller ikke yderligere kommentarer til sagen.

Hvad angår de to ofre, er seneste melding dog, at de begge er udenfor livsfare.

B.T. følger sagen.

Lyt til kriminalredaktionens podcast 'På fersk gerning' her, eller der hvor du plejer at høre podcast.