Lyt til artiklen

Torsdag formiddag gik en 42-årig mand bersærk med en økse og sårede to ansatte på fra Helsingør Kommune, inden fem borgere fik ham overmandet.

Ansatte og borgere på Borgerservice i Helsingør fik sig noget af et chok torsdag formiddag.

- En borger, som vi kender i forvejen, mødte uanmeldt op i jobbutikken. Han havde forberedt, at der skulle ske noget med nogle folk, siger Mette Gregersen, der er chef for Center for Job og Arbejdsmarked i Helsingør Kommune.  
  
Kort tid efter trak den 42-årige mand fra Eritrea en økse fra sin taske, som han angiveligt hamrede ned i bordet. 

Det blev startskuddet på et sandt mareridt for de ansatte og borgere, der var til stede på Birkedalsvej i Helsingør.

Kom til undsætning

Først ramte den 42-årige en mandlig ansat i siden af kroppen, hvorefter en kollega kom ham til undsætning.

- Kollegaen kom ud i jobbutikken, og forsøgte at tale borgeren til ro. Men det hjalp ikke. I stedet blev han jagtet videre ind i vores borgerservice, hvor han blev ramt på armen, siger Mette GregersenHerefter tog en mindre gruppe borgere affære, og det lykkedes dem at overmande den 42-årige øksemand.

-  Der var fem borgere, som pågreb ham, og lagde ham ned på jorden. Det er vi meget taknemmelige for, siger Mette Gregersen.Et vidne på stedet fortæller, at den 42-årige forholdt sig roligt, da politiet førte ham ud af bygningen og ind i en ventende politibil.

Politiet blev alarmeret klokken 10.42, og fem minutter senere var håndjernene låst fast om hænderne på den 42-årige, som vil blive sigtet for forsøg på manddrab.  

De to ansatte, som blev ramt af øksen, befinder sig på sygehuset, hvor de bliver behandlet for skaderne. De er indlagt på samme stue, og begge er efter omstændighederne ved godt mod. Det fortæller Mette Gregersen, der har snakket med dem. 

Tilbudt krisehjælp

Deres pårørende er underrettet.
 
Klokken 12.00 var der møde for ansatte i den pågældende afdeling, hvor de blandt andet blev tilbudt krisehjælp.

Den 42-årige er i forvejen kendt af personalet i Kommunen, hvor man tidligere ikke har vurderet ham som farlig.

Gerningsmanden er blevet sigtet for drabsforsøg og bliver fremstillet i grundlovsforhør i morgen.