Lyt til artiklen

Natten til fredag blev en 48-årig mand fra Slagelse-egnen skudt i lysken af politiet. Politiet kræver nu manden fængslet for drabsforsøg på værtshusets dørmand.

Det oplyser vicepolitiinspektør fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Søren Ravn-Nielsen.

- Jeg kan bekræfte, at manden fremstilles i grundlovsforhør sigtet for drabsforsøg på dørmanden, men vi ønsker slet ikke at udtale os yderligere om efterforskningen, siger Søren Ravn-Nielsen.

Den 48-årige blev smidt ud af værtshuset The Old Irish Pub i Slagelse kort efter klokken 2 natten til fredag. Manden blev truende og trak en kniv og politiet blev tilkaldt.

Da politiet ankom til stedet, havde den 48-årige trukket en kniv. Politiet bad manden lægge kniven, men det gjorde han ikke, og derfor affyrede politiet varselsskud. Da manden stadig ikke reagerede, affyrede politiet skud og ramte manden en gang i lysken.

Hans tilstand var først kritisk, men fredag formiddag blev hans tilstand beskrevet som stabil, og den 48-årige var udenfor livsfare.

I dag, fredag, klokken 13 fremstilles manden i grundlovsforhør og selve drabsforsøget består i, at manden skulle have stukket ud efter værtshuset dørmand.

Da manden stadig er indlagt på på hospitalet, fremstilles han in absentia.

- Manden er stadig indlagt og modtager stadig behandling. Derfor vil han blive fremstillet in absentia, og politiet vil anmode om lukkede døre. Både fordi manden ikke selv er til stede i retten, men i høj grad også af hensyn til efterforskningen, siger vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen.

Ifølge Ekstra Bladet blev dørene lukket, da sigtelsen var blevet læst højt - blandt andet fordi en gæst på værtshuset, der overværede episoden endnu ikke er blevet afhørt og ikke må læse for mange detaljer i medierne.

Den 48-årige blev varetægtsfængslet uden frist, da han ikke var til stede. Når han bliver frisk nok til at møde op i retten, vil han blive fremstillet, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til bt.dk.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed er desuden blevet indblandet i sagen. De forsøger ved hjælp af deres efterforskning at stykke et hændelsesforløb sammen for at undersøge, om der var noget at udsætte på politiets arbejde, da de valgte at affyre skud mod den 48-årige, der nu er sigtet for drabsforsøg.