Syv mænd med tilknytning til den nu lukkede NNV-bande er onsdag fremstillet i et mange timer langt grundlovsforhør, hvor de sigtes for at have planlagt et voldsomt hævntogt, der skulle udspille sig i første del af 2021. 

Efter godt ti timer sluttede grundlovsforhøret, og her blev alle varetægtsfængslet for på kryds og tværs at have planlagt forskellige drabsforsøg rettet imod medlemmer af Bandidos.

Det oplyser anklager, Thomas Hugger.

I planerne indgik der både brug af skydevåben og sprængstof, lyder det i sigtelsen.

Alle syv nægter sig skyldige, lød det fra de sigtede, efter de havde taget plads ved deres forsvarer i Københavns Byrets retssal 60. Her var tilhørerpladserne fyldt med familie, venner og andre tidligere medlemmer af NNV-banden, der nedlagde sig selv i efteråret 2022.I begyndelsen af 2021 udbrød en konflikt imellem NNV-banden og rockerklubben Bandidos. Konflikten blev kickstartet af drabet på en bandeveteran fra NNV, mens et centralt medlem af samme gruppering blev alvorligt såret.

Af sigtelsen, som Thomas Hugger læste op i retten, fremgår det, at banden ville hævne drabet og drabsforsøget. Og derfor anskaffede bandefolkene sig våben, ligesom de forsøgte at skaffe en større mængde sprængstof.

Ledte efter rockere
Sigtelserne i sagen beskriver, hvordan de syv tidligere bandefolk kort efter drabet og drabsforsøget gik i gang med at lede efter fire navngivne Bandidos-medlemmer, som man ville dræbe.

I jagten på rockerne indgik der ifølge sigtelserne også et større opklaringsarbejde, hvor der blev indhentet personlige oplysninger, adresser samt oplysninger om, hvilke biler rockerne kørte rundt i.

Efterfølgende tog bandefolkene ifølge sigtelsen også rundt for at lede efter de pågældende rockere.

Det mislykkedes at finde rockerne – blandt andet fordi man enten ikke kunne lokalisere deres gemmesteder, eller fordi rockerne i et tilfælde ikke dukkede op som forventet.

I første del af 2021 var NNV-banden i konflikt med Bandidos, og det er politiets vurdering, at bandemedlemmer derfor planlagde drab på flere rockere.
I første del af 2021 var NNV-banden i konflikt med Bandidos, og det er politiets vurdering, at bandemedlemmer derfor planlagde drab på flere rockere.
Vis mere

Bombeplaner
Der blev også forsøgt indkøbt to til fire kilo sprængstof i Sverige, der skulle anvendes til en bilbombe rettet imod en Bandidos-rocker, der bor i Næstved.

Det mislykkedes, da uidentificerede medgerningsmænd ikke kunne komme ind i Sverige og afhente dele til bilbomben, lyder det i sigtelsen.

I februar blev rockeren anholdt og fængslet, hvorfor han gled udenfor rækkevidde.

I stedet forsøgte en af de anholdte NNV'ere ifølge sigtelsen at bestille mellem 15 og 20 kilo sprængstof, der skulle bruges til at bombe uidentificerede Bandidos-medlemmer og klubhuse i København.

Det mislykkedes fordi, rockerne gemte sig og politiet ifølge sigtelsen var til stede ved rockernes klubhuse.

Derefter, lyder det i sigtelsen, forsøgte man at planlægge et attentat imod uidentificerede Bandidos-klubhuse i Sverige, der skulle ødelægges med en femkilos bombe.

Planen blev ikke ført ud i livet, fordi NNV ikke fik fat på det omtalte sprængstof.

Ti timers grundlovsforhør
Ved grundlovsforhøret blev der nedlagt navneforbud på de sigtede, ligesom anklageren anmodede om dørlukning med henvisning til, at der var mulige uidentificerede medgerningsmænd på fri fod samt den videre efterforskning.

Anmodningen blev efterkommet af dommeren, hvorfor B.T. er afskåret fra at beskrive sagen yderligere.

Men i en pressemeddelelse, som politiet har udsendt i forbindelse med sagen, lyder det, at omfattende efterforskning af blandt andet store mængder krypteret kommunikationsmateriale fra SKY-platformen indgår i materialet.

Grundlovsforhøret begyndte ved 13-tiden, og sluttede først ved 23.30-tiden – hvilket tyder på, at det er et omfattende materiale, der skulle vendes.

Lyt til kriminalredaktionens podcast 'På Fersk Gerning' her, eller hvor du plejer at høre podcast.