Lyt til artiklen
Den 56-årige mand, der har erkendt at have slået sin 60-årige samlever ihjel, blev mandag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Holstebro sigtet for manddrab. Her kom det frem, at han slog den 60-årige kvinde ihjel med en mukkert.

Tidligere på dagen mandag kom det frem, at den 60-årige kvinde var blevet udsat for vold mod kraniet:

- Hun er blevet udsat for stump vold mod kraniet. Vi arbejder med en teori om, at hun blev dræbt onsdag 27. november, fortalte Michael Kjeldgaard, vicepolitiinspektør ved Midt - og Vestjyllands Politi.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, men inden dørene blev lukket, kom det frem, at den 60-årige kvinde blev slået ihjel onsdag, og at den 56-årige mand havde slået hende i hovedet med en mukkert.

Under grundlovsforhøret var den sigtede iført en blå overtræksdragt, der indikerer, at hans tøj er beslaglagt af politiet. Han rettede blikket mod gulvet eller kiggede ned i bordet, mens sigtelsen blev læst højt og efterfølgende blev dørene altså lukket for offentligheden. Den 60-årige kvinde blev fundet død på sin bopæl i et sommerhusområde i Handbjerg søndag. En ven havde ringet til Midt - og Vestjyllands Politi, fordi vedkommende var bekymret for kvinden. Da politiet rykkede ud, fandt de kvinden død.Motivet er endnu uklart, og i retten skal det desuden kortlægges, hvad den 56-årige mand har foretaget sig i tiden fra drabet, til han blev anholdt søndag eftermiddag kl. 15.45.

- Den 56-årige har foretaget sig nogle ting i dagene fra onsdag til søndag, som vi gerne vil have fastlagt i fred og ro, siger Michael Kjeldgaard.

Den 56-årige er varetægtsfængslet til den 17. december sigtet for manddrab.