Det var en ualmindeligt udspekuleret 25-årig kontanthjælpsmodtager, der 16. august i år påkørte og dræbte den 50-årige familiefar Frank Brian Hansen på en øde vej udenfor Kolding.

Det vurderer Sydøstjyllands Politi, som netop har lagt sidste hånd på et anklageskrift i sagen, hvor to venner beskyldte hinanden for at have siddet bag rattet.

- Det har været en meget omfattende og kompliceret efterforskning. Vi stod vi med en død mand og en vag beskrivelse af en mørk bil, men vi kendte hverken fabrikat, nummerplade, flugtretning, antallet af passagerer eller føreren, da vi gik i gang, siger vicepolitiinspektør Verner Pedersen, der er leder af lokalpolitiet i Kolding.

Sagen tog sin begyndelse, da den nu tiltalte sammen med en fire år yngre mandlig bekendt forlod en fest i centrum af Kolding for at hente kaffe. De havde begge drukket og taget stoffer, men låne alligevel en bil af en ven for at køre til en nærliggende tank. Bilen - en specialtunet VW Golf med flere end 200 hestekræfter - kom kort efter tordnende ad Egtvedvej i byens udkant, netop som den 50-årige Frank Brian Hansen krydsede vejen på sin cykel. Han blev ramt og slynget ud i rabatten med dødelige kvæstelser. Efter påkørslen holdt den sorte bil stille et øjeblik, hvorefter den vendte rundt og forsvandt med hvinende dæk.

Det lykkedes allerede samme dag politiet at finde de to unge mænd, der havde været i bilen. Deres  forklaringer var dog forskellige på et afgørende punkt: Hvem der sad bag rattet i de afgørende sekunder. Den 21-årige MMJ forklarede i det efterfølgende grundlovsforhør, at det var ham, der havde kørt bilen i begyndelsen, men at den ældre kammerat tiggede om at prøve og til sidst fik lov.

- Vi kom kørende med et sted mellem 120 og 140 kilometer i timen, og han havde kæmpe problemer med at kontrollere bilen. Den var ved at komme i slinger, og jeg råbte, at han skulle stoppe, men det ville han ikke. Så var der pludselig en mand på cykel på vejen. Da vi holdt stille, kunne jeg se, at han lå i græsset et stykke bag os. Jeg ville ringe 112 og råbte, at vi skulle ud. Men han var helt ude af den og sagde, at vi kunne få otte til ti år for det her. Så vendte han bilen og flygtede, fortalte den ene sigtede, MMJ.

Den ældre MAG, der nu er tiltalt for trafikdrabet, afviste under grundlovsforhøret den forklaring som en lodret løgn.

- Det er noget, han siger, fordi han ikke vil tage ansvar for det lort, han selv har lavet. Han ville vise mig, hvad bilen kunne. Det var stadig ham, der kørte, forklarede han dommeren.

Politiet mener, at den sidste historie er opdigtet. Derfor er den yngre MMJ nu løsladt

Ifølge vicepolitiinspektør Verner Pedersen er det en kombination af vidneforklaringer og omfattende tekniske analyser, der har tippet vægten til den yngste mands fordel. Præcis hvilke tekniske beviser, der er tale om, vil han ikke afsløre. Det kommer først frem i retten, når sagen skal behandles i den nærmeste fremtid.

Den tiltalte MAG mistede tilbage i juli 2011 kørekortet i et år og blev sendt et halvt år i fængsel for en række forseelser, der blandt andet inkluderede kørsel i narkopåvirket tilstand. Endnu inden han havde fået kørekortet tilbage, smækkede fælden igen. Da politiet stoppede den unge mand i en bil, var han endnu en gang påvirket af stoffer. Samtidig var han blandt andet i besiddelse af hash og amfetamin. Rettens samlede regning lød denne gang på otte måneder i fængsel.

Anklagemyndigheden ønsker endnu ikke at oplyse, hvilken straf, der vil blive krævet denne gang, hvor den 25-åriges vanvidskørsel ifølge politiet kostede Frank Brian Hansen livet.