Der venter en gyser af en VM-semifinale, når det danske U21-landshold møder ærkerivalen Tyskland fredag aften. 

»Jeg tror, det bliver en meget tæt kamp, som tilfældet var mod Spanien og Brasilien. Tyskland mangler nogle store profiler, akkurat som Danmark gør. Alligevel er de to hold blandt de tre bedste hold i verden, hvilket jo i sig selv er fantastisk,« lyder vurderingen fra Ulrik Wilbek, sportschef i DHF.

Danmark har ladet U21-profilerne Lasse Andersson fra KIF, Niclas Kirkeløkke fra GOG og målmand Sebastian Frandsen fra Ribe-Esbjerg blive hjemme fra Brasilien, da de alle har været igennem skadesforløb op til slutrunden.

Tyskland og Danmark deler i øvrigt VM-værtsskabet i 2019, så der vil man givetvis se mange af de samme spillere folde sig ud på deres respektive A-landshold.

Hvis Danmark skal spille sig i finalen, er det vigtigt, at nøglespillerne spiller op til deres bedste.

»Kristian Pedersen stod en rigtig god kamp mod Spanien, og det er vigtigt, at vi får nogle redninger. Det er afgørende, at han fortsætter sit gode spil. Simon Hald inde på stregen er vigtig i forsvaret og skal også fortsætte sit solide spil. Jeg er også nødt til at nævne Andreas Holst på venstreback. Han har været bundsolid og laver fem-seks mål hver eneste kamp. Han skal fortsætte sit gode spil, hvis Danmark skal spille sig i finalen,« siger Ulrik Wilbek.

Danmark-Tyskland spilles i aften klokken 20.30. I den anden semifinale mødes Frankrig og Egypten.