Den midlertidige landstræner for det kvindelige håndboldlandshold Heine Eriksen fortæller til BT, at han ikke er interesseret i at varetage stillingen som landstræner i længere tid.

Rygterne om, hvem Danmarks nye landstræner skulle være, har floreret siden, Jan Pytlick blev fyret i slutningen af december. Og søndag kunne DHF så afsløre første del af processen, da sportschef Ulrik Wilbek offentliggjorde, at ungdomslandstræneren Heine Eriksen kommer til at fungere som en midlertidig afløser for Pytlick.

Og netop det faktum, at jobbet kun er midlertidigt, var årsagen til, at Heine Eriksen takkede ja, da DHF henvendte sig. Han ser nemlig ikke sig selv som A-landstræner på længere sigt.

»Jeg er meget glad for mit arbejde som ungdomstræner og chef for talentudviklingen i DHF, så det er ikke et job, som umiddelbart er interessant for mig. Det, der ligger mig nærmest, det er talentudvikling. I de samtaler jeg har haft med DHF, har jeg også givet udtryk for, at jeg ikke er interesseret i at overtage jobbet på længere sigt,« siger Heine Eriksen, som dog fortæller, at opgaven som midlertidig landstræner ligger naturligt for ham, da han allerede kender mange af spillerne.

»Jeg har fungeret som ungdomslandstræner i en årrække, så det er en opgave, som ligger meget naturligt for mig. Jeg kender flere af spillerne rigtig godt, og jeg ved, hvad det vil sige, at skulle spille en turnering i udlandet, som vi jo skal i Golden League. Så det er et job, som ligger meget godt i forlængelse af det daglige arbejde, jeg laver i DHF,« siger Heine Eriksen.

Golden League spilles i Frankrig fra den 19.-22. marts, og bliver Heine Eriksens første job som landstræner for det danske kvindelandshold.