Qatars købte håndboldlandshold spillede sig onsdag videre til VM-semifinalen, da de besejrede Tyskland. Men er der tale om et reelt landshold, når hovedparten af spillerne oprindeligt har en anden nationalitet?

Diskussionen har været der før, men den er ikke desto mindre værd at tage fat på igen, efter at værtsnationen onsdag spillede sig i semifinalen. For ti ud af Qatars 16 mand store VM-trup er nemlig hentet ind udefra i håbet om at kunne levere den overraskelse, der netop fandt sted onsdag aften.

To bosniere anført af den stærke FC Barcelona-målmand Danijel Saric er eksempelvis hentet til, mens der findes tre montenegrinere i truppen - heriblandt nummer to på VM's topscorerliste Zarko Markovic.

Desuden har holdet hentet Borjan Vidal fra Spanien, mens Frankrig, Cuba, Egypten og Tunesien byder ind med en enkelt spiller hver. Samlet set er det altså kun seks ud af 16 spillere, der rent faktisk er født og opvokset i Qatar. 2,11 meter-manden Nikolaj Markussen, som blev sorteret fra ved den sidste finkæmning i den danske VM-trup, har tidligere fået tilbuddet om at skifte nationalitet og stille op for Qatar, men han sagde nej tak.

Truppen ser således ud:

Hentede spillere:

Borja Vidal (Spanien)

Goran Stojanovic (Montenegro)

Zarko Markovic (Montenegro)

Jovo Damjanovic (Montenegro)

Danjel Saric (Bosnien)

Eldar Memisevic (Bosnien)

Rafael Capote (Cuba)

Bertrand Roine (Frankrig)

Youssef Benali (Tunesien)

Hassan Mabrouk (Egypten)


Fra Qatar:

Abdulla Al-Karbi

Mahmoud Hassab Alla

Kamalaldin Mallash

Hadi Hamdoon

Hamad Madadi

Ameen Zakkar