Den kendte københavnske slagter Slagter Lund har fået en sur smiley og en bøde efter Fødevarestyrelsens seneste besøg.

Det fremgår af den offentliggjorte fødevarerapport.

Her kan de ‘kræsne forbrugere,’ som slagteren henvender sig til, læse, at bøden på 5.000 kroner er givet for lunkent kød i køledisken i Torvehallerne, som er en af den traditionsrige slagters tre filialer.

‘Virksomhedens køledisk med blandt andet kylling, fars og andre kølepligtige fødevarer måltes med lufttermometer til 12,3°C. Med indstikstermometer måltes Sevillapølser til 12,2°C, hakket fars til 8,8°C og økologisk citronpølse til 8,3°C,’ står der.

Slagter Lund i Torvehallerne i København, hvor der sælges and, onsdag den 20. december 2017.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017) Vis mere

Slagter Lund er kendt for at sælge kød af høj kvalitet med tilhørende priser, og slagteren bryster sig også af at have særlige kunder.

‘Vores slagter har altid været besøgt af de kvalitetsbevidste og kræsne, der gerne kører langt for noget helt særligt. Vi tror på, at det skal være sjovt, nemt og bekvemt at være den moderne kræsne og bevidste forbruger,’ fremgår det af hjemmesiden.

Ifølge fødevareekspert og lektor på Københavns professionshøjskole Michael Rene kan for varmt kød give maveonde.

»Kød indeholder som udgangspunkt bakterier fra dyret, og når produktet ikke er opbevaret koldt, vækster bakterierne hurtigere og kan komme over en vis grænseværdi. Hvis man får en vis volumen ind, kan man risikere en infektion med eksempelvis kampylobakter, der giver almen utilpashed, diarré, ondt i maven og måske kvalme og opkast,« siger han.

Slagter Lunds 'elite-smiley' bliver afløst af en sur smiley, efter fødevarekontrollen fandt kød, der var for varmt. Vis mere

Medejer af Slagter Lund, Jan Buhl Lund, ærgrer sig over den sure smiley.

»Vi har haft en fejl på en køledisk, og det har Fødevarestyrelsen fuldstændig korrekt set. Vi har tilkaldt en kølemontør og har rettet fejlen. Men det er selvfølgelig beklageligt,« siger han og fortsætter:

»Vi har speciel fokus på Torvehallerne og har indkøbt et nyt termometer, så vi løbende kan måle overfladerne i køledisken.«