Der er gået over 19 år, siden Coventrys David Busst blev ramt af en af de mest alvorlige skader i Premier Leagues historie. Nu viser han, hvordan benet ser ud i dag.

Det var et skrækindjagende benbrud, som David Busst blev udsat for, da Coventry mødte Manchester United den 8. april 1996.

Peter Schmeichel, som stod i målet for Manchester United, udtalte efterfølgende, at han var ved at kaste op, da han så benbruddet.

Den voldsomme episode skete, efter Schmeichel havde lavet en flot redning, da den danske keeper parerede et hovedstødsforsøg efter et hjørnespark. Bolden landede efterfølgende i målfeltet, hvor David Busst og Uniteds Dennis Irwin og Brian McClair kastede sig efter bolden. Busst blev ramt så uheldigt, at hans underben knækkede midt over. Både skinnebensknoglen og lægknoglen brækkede i sammenstødet.

Peter Schmeichel kastede efterfølgende bolden ud over sidelinjen, og Coventry-spilleren fik behandling i 10 minutter, inden han blev båret fra banen.

David Busst kom aldrig til at spille fodbold igen på højt plan efter sit ulykkelige benbrud. I stedet måtte han igennem 26 operationer for at genvinde førligheden.

»Jeg vidste, at der var sket noget alvorligt. Jeg kunne se på folks reaktioner, at det var alvorligt. Jeg glemmer aldrig Dion Dublins reaktion. Han bøjede sig ned med hænderne for hovedet. Jeg kunne stadig se skrækken i hans øjne,« sagde David Busst i et interview med talkSPORT.

Efter operationerne gik der betændelse i benet, og Busst var tæt på at få det amputeret.

»Det var ikke bare bruddet. Jeg fik også en blodansamling i musklen, som eksploderede, så jeg måtte få skåret musklen op. De måtte åbne bagsiden af min læg og dreje den 45 grader, så jeg kunne få tilført noget blod. I løbet af de første 12 dage gennemgik jeg 10 operationer.«

Takket være lægernes indgriben lykkedes det Busst at beholde sin førlighed, og i dag træner han børn i  Coventry og spiller selv fodbold.

»Efter et par år begyndte jeg at løbe og spille femmandsfodbold. Nu spiller jeg regelmæssigt, og jeg går endda ind i tacklinger. Men når jeg blive 50, så stopper jeg,« sagde den nu 48-årige englænder.

Efter interviewet lagde radioværten Andy Goldstein, der interviewede David Busst, et billede ud af den tidligere Coventry-spillers ben.