Så er det dag to i efterårsferien, tirsdag. Det er dagen, hvor Danmarks endelige EM-playoff-skæbne bliver afgjort. Men det er jo først i aften - der sker selvfølgelig rigtigt meget indtil da. Og det vil jeg gøre mit bedste for at hjælpe dig med at holde styr på. Jeg hedder Morten Bjerregaard og er din vært.

23.17 - FODBOLD: Her er dagens vindere og tabere
Ungarn lignede længe et hold, der ville kvalificere sig direkte til EM, men da Kazakhstan slog Letland og Tyrkiet samtidig slog Island med en scoring to minutter før tid, ja, så blev det i stedet tyrkerne, der fik den direkte EM-billet.
Norge lignede også længe et hold, der ville kvalificere sig direkte til EM, men Italien scorede to gange i anden halvleg og vandt kampen 2-1. Derfor ender vores nordiske naboer som useedet - lige som Danmark. Begge hold har muligheden for at trække Sverige, så der er mulighed for et intenst, nordisk opgør.

22.50 - FODBOLD: BT vurderer Danmarks chancer mod mulige play-off modstandere
Det står nu fast, at Danmark kan trække enten Sverige, Ungarn, Bosnien eller Ungarn, når der søndag bliver trukket lod til play-off-kampene. Bliv klogere på modstanderne og Danmarks muligheder her.

22.38 - FODBOLD: Danmark ender som ussedet - dem kan vi møde
En sen tyrkisk scoring betyder, at Danmark ender som useedet, når der trækkes lod på søndag. Danmark kan trække følgende hold: Sverige, Ukraine, Ungarn eller Bosnien.

22.32 - FODBOLD: Sen tyrkisk scoring gør Danmark useedet!

22.18 - FODBOLD: Italien udligner - Danmark pt. seedet
Italiens Alessandro Florenzi udligner til 1-1 i kampen mod Norge. Det betyder, at Danmark pt. er seedet, når der trækkes lod på søndag.

22-10 - FODBOLD: Tjekkiet, Bosnien og Belgien scorer
Holland er tæt på den totale nedtur, da Robin van Persie scorer selvmål, så stillingen nu er 3-1 til Tjekkiet. Bosnien er nu foran 3-2 mod Cypern, og Belgien er foran 1-0 mod Israel. Det betyder, at Norge skal tabe point, for at Danmark bliver seedet.

21.55 - FODBOLD: Meanwhile in Roskilde...
1. divisionsklubben har slået Hobro fra Superligaen ud af Landspokalturneringen. Den ordinære kamp endte 0-0, så vinderne skulle findes i straffesparkskonkurrence. Her var det hjemmeholdet Roskilde, der trak det længste strå.

21.29 - FODBOLD - Halvlegsstillinger giver IKKE dansk seedning
Norge er foran 1-0 ude mod Italien, Cypern-Bosnien står 2-2 og Israel-Belgien står 0-0 efter første halvleg. Det betyder, at Danmark pt. IKKE bliver seedet ved søndagens lodtrækning.

21.22 - FODBOLD - Holland i kæmpe problemer
Tjekkiet har netop bragt sig foran 2-0 mod Holland, og det betyder, at 'Oranje' bliver nummer fire i deres pulje og IKKE kvalificerer sig til EM. Sikke en mavepuster til VM-bronzevinderne.

21.12 - FODBOLD: Norge foran i Italien
Alexander Tettey har højst overraskende bragt Norge foran 1-0 ude mod Italien. Holder den stilling, bliver Danmark IKKE seedet, når der trækkes lod på søndag. Holland er også i store problemer, da Tjekkiet har bragt sig foran 1-0.

21.05 - FODBOLD: Få overblikket over dagens EM-kvalkampe
Så er de aller sidste EM-kvalkampe fløjtet i gang rundt om i Europa. Vi holder især øje med kampene Italien-Norge, Tyrkiet-Island og Cypern-Bosnien.

20.40 - FODBOLD: Første sejr til de danske U21-talenter
Matchvinder blev Brøndby-kanten Andrew Hjulsager, der i det 70. minut scorede kampens enlige mål. Danmark har i de to første kvalifikationskampe skrabet fire point ind på kontoen ud af seks mulige. Bulgarien var før kampen tophold i puljen, der også tæller Rumænien, Wales, Armenien og Luxembourg.

20.35 - BASKETBALL: Suveræne Næstved lider nederlag til mestre
Mestrene fra Horsens IC tilføjede tirsdag Team FOG Næstved sæsonens første nederlag i Basketligaen, da de hjemme i Forum Horsens vandt 80-77 i en spændende kamp. Læs mere om den spændende afslutning her.

20.13 - FODBOLD: Danmark foran mod Bulgarien
Brøndby-spilleren Andrew Hjulsager stod for den forløsende 1-0-scoring, da han efter lidt tilfældigt opspil skød bolden i kassen. Minuttet efter ramte Lucas Andersen uheldigt stolpen.

19.54 - Fodbold: Ingen scoringer i pokalturnering
I den danske Landspokalturnering bliver der tirsdag aften spillet én kamp - Roskilde tager hjemme mod Hobro. Her er pausestillingen 0-0.

19.35 - FODBOLD: Chancefattig 1. halvleg
Det har indtil videre været en chancefattig forestilling i Aalborg, hvor de danske U21-drenge møder Bulgariens ditto. OB-angriberen Kenneth Zohore havde Danmarks bedste mulighed, men han skød desværre i sidenettet og derfor er pausestillingen 0-0.

Kevin Magnussen
Kevin Magnussen Foto: SRDJAN SUKI
Vis mere

19.23 - FORMEL 1: Button til BT: Kevin er den bedste på markedet
Kevin Magnussens snart forhænværende holdkammerat på McLaren-teamet, Jenson Button, er ikke bleg for at anbefale danskeren til de teams, der mangler kørere fra næste sæson.
»Jeg ved ikke, om han har en chance for at sikre sig et af de få, frie formel 1-sæder. Men han er åbenlyst den bedste kører på markedet, og jeg vil anbefale ham meget stærkt til de teams, der stadig har en åbning,« siger Jenson Button til BT's udsendte i Rusland. Læs mere om den varme anbefaling her.

Jonas Dal bliver ny Esbjerg-træner ifølge BT's oplysninger.
Jonas Dal bliver ny Esbjerg-træner ifølge BT's oplysninger. Foto: Henning Bagger
Vis mere

19.02 - FODBOLD: BT afslører: Her er Esbjergs nye cheftræner
Ifølge BT's oplysninger bliver den nuværende Hobro-træner Jonas Dal præsenteret i Esbjerg i morgen, onsdag. Planen er, at den populære Hobro-træner overtager de Vestjyske tøjler efter denne sæson. Læs mere her.

18.43 - SPEEDWAY: Nicki Pedersen skifter klub
Fra næste sæson bliver det igen den svenske klub Lejonen, der får glæder af Nicki Pedersens evner på en speedwaybane. Danskeren kørte tidligere for klubben i to sæsoner fra 2008-2010.
»Jeg glæder mig helt vildt til 2016, det er et meget spændende hold og et helt fantastisk publikum i Lejonen. Desuden elsker jeg den bane,« skriver Nicki Pedersen på sin hjemmeside.

18.33 - HÅNDBOLD: Er dansk kvindehåndbold på vej mod ny guldalder?
Det svarer BTs håndboldkommentator, Søren Paaske, på, i BTs sportsmagasin Tredje Halvleg, som du kan se her.

18.22 - FODBOLD: Tidligere UEFA-præsident kritiserer Platini
Den tidligere præsident for UEFA, svenske Lennart Johansson, kritiserer i skarpe vendinger sin efterfølger, Michel Platini. Læs mere om hvorfor, her.

18.00 - FODBOLD: Se U-21-landsholdets startopstilling
De danske U21-drenge skal i kamp mod Bulgarien klokken 18.45, hvor vigtige point er på spil i EM-kvalifikationen. Her er den danske startopstilling:

17.37 - FODBOLD: Massivt regnfald venter Norge i Rom
I aften kan Norge kvalificere sig til en slutrunde for første gang i 16 år - det kræver dig lige en udesejr over Italien. Og det bliver bestemt ikke nemmere af, at meterologer lover massiv nedbør under aftenens kamp. En norsk meterolog fortæller til vg.no, at nordmændene kan forvente 10-20 millimeter regn under kampen. Det har regnet hele dagen i Rom, og ekskalerer nedbøren, kan det i værste fald udsætte den vigtige kvalifikationskamp. Læs mere om den van(d)vittige situation her.

16.46 - TENNIS: Federer skuffer fælt mod upåagtet spanier
Den ellers så succesfulde schweizer tabte højst overraskende 2. runde-kampen i turneringen Shanghai Masters til spanske Albert Ramos-Vinolas med cifrene 6-7, 6-2, 3-6.

Foto: MARCELO DEL POZO
Vis mere

16.36 - FODBOLD: Neymar vil forlænge med Barcelona
Er du fan af FC Barcelona, vil du højst sandsynlig klappe i hænderne over brasilianerens seneste udmelding. Til det spanske medie Mundo Deportivo fortæller han, at han meget gerne vil forlænge sin aftale med den katalanske klub.
»Selvfølgelig vil jeg gerne forlænge, da jeg er meget glad for at være i klubben og bo i Barcelona, hvor jeg er faldet rigtig godt til. Jeg har tre år tilbage af min kontrakt, så der er god tid.«
Neymar har i sine 100 Barcelona-kampe scoret 58 mål og leveret 27 assists.

16.19 - FODBOLD: Albansk medie beskylder danskere for bestikkelse
Et albansk medie mener at vide, at repræsentanter fra Armeniens landhold mødtes med danskere og en dansk-armensk forretningsmand inden søndagens kamp mellem Armenien og Albanien. Her skulle den dansk-armenske forretningsmand have lovet en 'præmie' for et godt resultat set med danske øjne. Læs mere om historien her


Anderlechts midtbanespiller Youri Tielemans (front)
Anderlechts midtbanespiller Youri Tielemans (front) Foto: JOHN THYS
Vis mere

15.49 - FODBOLD: Manchester United og Chelsea jagter denne midtbanejuvel
Ifølge fodboldsitet goal.com jagter de to Premier League-mastodonter den kun 18-årige Youri Tielemans, der til daglig besætter den centrale midtbane hos belgiske Anderlecht. Tielemans er en af de mest eftertragtede unge spillere i Europa, og han er de sidste to sæsoner blev udnævnt som den bedste unge spiller i Belgien.

Stefan Effenberg skal være træner i Paderborn.
Stefan Effenberg skal være træner i Paderborn. Foto: PORNCHAI KITTIWONGSAKUL
Vis mere

15.27 - FODBOLD: Effenberg i chefstolen
Stefan Effenberg er blevet ny cheftræner i 2. Bundesliga-klubben Paderborn. Klubben rykkede ned fra den bedste række i sommer. »Kemien passer. Han kommer til at give vores hold et nu selvtillid og vil begejstre vores fans,« siger klubpræsident Wilfried Finke til klubbens hjemmeside.

15.22 - CYKLING: Lige ned på sadlen
Det er et karriereskifte at de mere utrolige, Primoz Roglic har foretaget. Han blev juniorverdensmester i skihop - nu er han blevet professionel cykelrytter. Mere her.

15.12 - FODBOLD: Tutut, tog passerer
Den slovakiske klub TJ Tatran Čierny Balog har en af de mere specielle gæster på sit lille stadion: Et tog. For som man kan se på videoen, der er blevet populær på det dér internet, så kan det endda trille forbi midt under en fodboldkamp:


Og den skulle være god nok. Se bare et opslag fra klubbens Facebook-side her, hvor man tydeligt kan se skinnerne langs sidelinjen:

I det hele taget har TJ Tatran Čierny Balog, der til daglig spiller i de lavere rækker, svælget sig i den nyfundne berømmelse, for der er masser af opslag om det forbipasserende tog på Facebook-sitet.

14.41 - FODBOLD: Bookmakere lukker ned
En række bookmakere modtager ikke længere spil på fem svenske klubber:  AFC United, Assyriska FF og Syrianska FC fra den næstbedste række, Superettan, og Vasalund og Assyriska BK fra lavere rækker. Det skriver Betxpert på sit website. Suspenderingen skyldes et usædvanligt spilmønster i forbindelse med holdenes kampe, og det vil vare resten af sæsonen (yderligere tre runder).

14.11 - FODBOLD: Playoff-OVERBLIKKET
Har du opgivet at finde ud af, om Danmark bliver seedet i playoff-kampene? Ro på. Vi har gjort vores ypperste for, at du kan blive klædt fuldstændigt på i den forbindelse. Mere her.

Flavia Pennetta er færdig i Kina.
Flavia Pennetta er færdig i Kina. Foto: WANG ZHAO
Vis mere

13.59 - TENNIS: US Open-vinder i chok-nederlag
Hun vandt US Open for ikke længe siden - tirsdag er italienske Flavia Pennetta blevet slået ud af Tianjin Open af verdens nummer 414, ukrainske Ludmila Kichenok, der tilmed var kvalifikationsspiller. Sætcifrene blev 6-3, 7-5.

13.50 - FODBOLD: Én over Klopp
Alle i Liverpool elsker Jürgen Klopp i disse dage - men det ser ud til, at tyskeren slet ikke var førstevalg til manager-posten i klubben. Det var i stedet italienske Carlo Ancelotti ... har Harry Redknapp hørt. Mere her.

Sådan så den spanske startopstilling ud mod Ukraine.
Sådan så den spanske startopstilling ud mod Ukraine. Foto: GENYA SAVILOV
Vis mere

12.51 - FODBOLD: Hvor er Barca-spillerne?
Der blev skrevet et lille stykke nørdet landsholdshistorie, da Spanien mandag aften slog Ukraine i EM-kvalifikationen. Det var nemlig første gang i præcis 10 år, at et spansk landshold var uden en FC Barcelona-spiller fra start.
Spanien stillede sådan op: David De Gea (Manchester United), Mario Gaspar (Villarreal), Xabier Etxeita (Athletic Bilbao), Nacho Fernandez (Real Madrid), Cesar Azpilicueta (Chelsea) Mikel San Jose (Athletic Bilbao), Isco (Real Madrid), Thiago Alcantara (Bayern München), Cesc Fabregas (Chelsea), Nolito (Celta Vigo), Francisco Alcacer (Valencia).
Mod Ukraine blev Jordi Alba og Sergio Busquets dog skiftet ind i 1-0-sejren. Seneste Barca-løse startopstilling var 12. oktober 2005 mod San Marino.

12.33 - HÅNDBOLD: Grigel får hjælp
Der er endnu ikke kommet en afklaring på situationen med landsholdsspilleren Lotte Grigel og hendes situation i Team Esbjerg. Nu har hun om ikke andet hyret en hjællper til at få styr på situationen. Mere her.

11.11 - FODBOLD: Zimling er skadet
Niki Zimling har ikke spillet endnu for Mainz 05 i denne sæson. Nu er den tidligere danske landsholdsspiller igen skadet. Bundesliga-klubben skriver, at danskeren har fået en skade i den ene læg under mandagens træning. Nu venter en træning på 10-14 dage.

Djubril Cisse spiller ikke længere fodbold.
Djubril Cisse spiller ikke længere fodbold. Foto: GLYN KIRK
Vis mere

10.36 - FODBOLD: Cisse anholdt i sex-sag
Den tidligere franske landsholdsstjerne Djibril Cisse er tirsdag morgen blevet anholdt i en potentiel sex-skandale. Det skriver franske 20 Minutes og AFP. Sagen omhandler en sex-video med den nuværende landsholdsspiller Mathieu Valbuena, som Djibril Cisse og tre andre skulle være i besiddelse af. De skulle angiveligt have forsøgt at afpresse Mathieu Valbuena for ikke at offenliggøre videoen. Mere her.

9.09 - FODBOLD: Messi og Ronaldo er tilbage på skærmen
Så er der igen spansk (og italiensk) fodbold på dansk tv. Rettighederne er nu blevet købt af den danske koncern MTG, der efterhånden sidder på det meste herhjemme. Læs mere her.

Igoris Pankratjevas vil ikke mere.
Igoris Pankratjevas vil ikke mere. Foto: Jure Makovec
Vis mere

8.41 - FODBOLD: Landstræner siger stop
Man må i hvert fald sige, at den litauiske landstræner, Igoris Pankratjevas, er konsekvent. Efter mandagens EM-kval-nederlag til England på 0-3 gik han sædvanen tro ind til det efterfølgende pressemøde, men han kom han med alt andet end en kamp-analyse. Igoris Pankratjevas sagde op: »Alt har ende, og det her er enden på kvalifikationsturneringen og på mit job. Jeg siger op. Jeg vil gerne sige tak til alle for støtten. Farvel,« lød det fra den 51-årige landstræner. Og så gik han igen. Litauen sluttede som næstsidst i Gruppe E med 10 point.

8.28 - FODBOLD: Hobro vil holde på Dal
Jonas Dal har kontrakt med Hobro til sommer - og klubben har ikke tænkt sig at slippe træneren trods interesse fra superliga-konkurrenten Esbjerg: »Udgangspunktet er, at Jonas er træner her i klubben frem til 30. juni 2016. Hvis Esbjerg gerne vil have ham fra 1. januar 2016, kommer de vel med et bud, men det er ikke sket,« siger sportschef Jens Hammer Sørensen til Nordjyske. Han fastslår: »Vi taler ikke med Esbjerg lige nu. Det er ikke engang løgn.«

8.24 - FODBOLD: Platinis deroute
Og her er lige et grundigt indblik i, hvorfor Michel Platini ikke længere har en chance for at blive FIFA-præsident (som han ellers så ud til at skulle være). Læs mere her.