Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Manchester Citys manager, Josep Guardiola, er havnet i modvind - ikke for resultaterne på banen, men derimod for sin påklædning.

Årsagen er, at han under FA Cup-kampen mod Wigan havde en gul sløjfe på uden på sin jakke. (Wigan vandt yderst overraskende 1-0, og du kan se målet i videoen øverst på siden).

Den gule sløjfe kan ses som en støtte til de separatister, som kæmper for Cataloniens selvstændighed. Og catalaneren Guardiola har ikke lagt skjul på, at han har den gule sløjfe på af samme årsag.

Manchester Citys manager, Josep Guardiola, må ikke have denne gule sløjfe på under kampene, da det er et politisk symbol.
Manchester Citys manager, Josep Guardiola, må ikke have denne gule sløjfe på under kampene, da det er et politisk symbol. Foto: OLI SCARFF
Vis mere

Men det vil det engelske fodboldforbund (FA) ikke tolerere. Det er nemlig et politisk budskab, og hverken spillere eller trænere må reklamere for politiske budskaber, når de er på banen. Da Storbritannien er et frit land, kan Josep Guardiola naturligvis gå rundt med den gule sløjfe uden for banen, hvis han har lyst til det.

FA har to gange i december advaret Josep Guardiola mod at gå med den gule sløjfe. Men efter kampen i Wigan er han blevet sigtet og risikerer en bøde. Det skriver BBC.

Josep Guardiola havde håbet, at Catalonien kunne være blevet selvstædnigt efter folkeafstemningen i oktober, som viste et klart flertal for selvstændighed - men også en ringe valgdeltagelse, da modstanderne havde opfordret til boykot.

Myndighederne i det centrale Spanien havde ikke godkendt folkeafstemningen og anerkender derfor ikke resultatet.

»Som alle ved, så kan jeg forhåbentlig en dag stoppe med at bære den gule sløjfe. Jeg håber, at alle de politikere, der nu er i fængsel, kan komme ud og leve sammen med deres familier, sådan som de fortjener det,« sagde Josep Guardiola tilbage i november.

Han skal svare på sigtelserne senest på mandag.