Omgivelserne på National Stadion var mondæne og spritnye.

Det er det rumænerne kan.

Som parlamentsbygningen, der er Bukarests kronjuvel og den næststørste regeringsbygning i hele verden. Oprindeligt bygget af diktator Nicolae Ceausescu som hans private domicil skabt af marmor, men som han aldrig nåede at indvie, før han blev fjernet og skudt.

Det er et vigtigt kapitel i historiebøgerne. Det kan man ikke ligefrem kalde testkampen mellem Rumænien og Danmark. Selv ikke i fodboldhistoriebøgerne kommer den aldrig til at fylde noget som helst. Så skulle det da lige være for to smukke rumænske scoringer.

Men for Morten Olsen bør 0-2-nederlaget i Bukarest smides direkte i papirkurven.

Det var kampen, der rundede et landsholdsår af, der på den positive side primært huskes for 3-1-sejren i fredags over Serbien. Tre sejre, to uafgjorte og fire nederlag blev konklusionen på 2014 for Olsen og landsholdet, der trods de måske lidt bedrøvelige fakta allerede nu kan skimte den franske Champagne-egn og EM-slutrunden.

Muligvis mest i kraft af, at slutrunden i 2016 er udvidet til 24 nationer, og de to bedste i hver kvalifikationsgruppe går direkte videre.

Morten Olsen lærte heller ikke så forfærdeligt meget af nederlaget i Bukarest til et Rumænien-hold, der også topper deres EM kvalifikationsgruppe. En sløset og kedelig første halvleg uden de store chancer blev afløst af en anden halvleg, hvor Rumænien hævede niveauet, og den dygtige Keseru fra Steaua Bukarest scorede to glimrende mål.

Olsen satsede med en urutineret startopstilling med hele tre debutanter i AaBs Nicolaj Thomsen, FCNs Anders Christiansen og Ajax-kometen Lucas Andersen. De to sidstnævnte endda hentet ind først lørdag efter en række afbud fra den trup, der var med til at ramme landsholdsårets højdepunkt med udesejren i Serbien.

Man hører ofte unge knægte sige, de ville give deres højre arm for en kamp på A-landsholdet. I 20-årige Lucas Andersens tilfælde blev det måske en fortand. I hvert fald udgik han blødende efter et slag på munden, da uret rundede 22 minutter, og måtte efterfølgende tilses på hospitalet i Bukarest. Bitter debut på A-landsholdet for Lucas Andersen, der var synlig en gang, da han afsluttede i sidenettet.

AC, som Anders Christiansen kaldes, var den af debutanterne, der markerede sig bedst med flere gode aktioner. Der var også debut i anden halvleg til Jannik Vestergaard fra Hoffenheim og Kian Hansen fra Nantes. Han blev i øvrigt landsholdsdebutant nummer 123 under Olsen.

Gennemsnitsalderen i den danske trup var på 25,4 år, og den yngste trup nogensinde i Morten Olsens 14-årige regeringsperiode. Hele fem spillere i truppen er normalt på U21-landsholdet, og de spillere er mere sandsynligt EM til sommer end den næste kvalifikationskamp i juni mod Serbien.

Næste gang landsholdet skal i aktion er mod Frankrig i marts på udebane. Frankrig er som EM-værter ikke med i kvalifikationen, men de er placeret i Danmarks gruppe som testmodstander for de fem øvrige hold.

Her må man formode, at Morten Olsen ikke skal eksperimentere så meget, og især ikke som i anden halvleg, hvor det var som Hovedbanegården nede på sidelinjen.

Kampene i Beograd og Bukarest på fire dage opsummerede ganske fint landsholdsåret.