Brøndby lukkede for en stund munden på kritikerne, da de fik 2-2 ude mod Omonia, i en kamp der bød på rødt kort til Hradecky, tilskueruroligheder og to kølige Pukki-kasser. Dermed er Brøndby videre i Europa League på reglen om udebanemål.

De hårdtprøvede Brøndby-spillere fik en fremragende start på kampen, da Johan Elmander efter kun to minutter spillede Teemu Pukki fri i dybden, som iskoldt udplacerede Kostas Panayi i Omonia-målet. En bedre start kunne Thomas Frank end ikke i sin vildeste fantasi have troet på.

Brøndby spillerne havde i dagene op til skæbnekampen taget utraditionelle metoder i brug for at vænne sig til den cypriotiske varme. Således havde de trænet med vinterjakker og huer, og det så indledningsvis ud til at have den ønskede effekt.

Men der gik ikke lang tid inden Brøndby fik en kold spand vand i hovedet. Lukas Hradecky, der i øvrigt spillede sin sidste kamp for Brøndby, begik et klodset straffespark, som Omonias Cillian Sheridan sikkert udnyttede. Dermed var stilling 1-1 efter bare et kvarters spil.

Hjemmeholdet sad tungt på bolden, mens Brøndbys taktik var at spille bolden op mod en isoleret Teemu Pukki på toppen. Og den opskrift lykkedes på fornemmeste vis få minutter før pausen. Hradecky sparkede bolden lige i panden på Johan Elmander, der med endnu en fornem assist spillede Teemu Pukki i dybden, som fuldendte det fornemme opspil med at lobbe bolden elegant i mål.

Bedst som man troede, at Brøndby kunne gå til pause foran 2-1, fik Omonia i første halvlegs overtid  tilkendt et meget tyndt straffespark, som Cillian Sheridan sikkert udnyttede til pausestillingen 2-2.

I anden halvleg fortsatte hjemmeholdets pres, og Brøndby kom nærmest ikke til chancer. Der var dog stadig masser af drama. Omonia fik annulleret et mål, og det fik hjemmeholdets fans til at kaste ting mod linjevogteren. Det betød, at kampen blev afbrudt i små ti minutter.

Da kampen blev genoptaget fik Teemu Pukki to kæmpe muligheder for at score hattrick, men hans skudforsøg blev reddet. I det syvende minuts overtid fik Lukas Hradecky sit andet gule kort for at trække tiden. Da Brøndby havde brugt sine tre udskiftninger endte Frederik Holst på mål, men Brøndby-fortet holdt stand, og så kunne en vild jubel bryde ud på Cypern.