Boxing Day - 26. december. En dag med fuldt program i Premier League, og hvor de 10 kampe var fordelt ud over fire forskellige tidspunkter. En rigtig lækkerbisken for fodbold-fans. Den næste uges tid venter et presset kampprogram for alle de engelske hold. Men hvad lærte vi egentlig på førstedagen af denne periode?

Louis van Gaal er næppe Manchester United-træner i 2016

Louis van Gaal.
Louis van Gaal. Foto: PAUL ELLIS
Vis mere

Fire nederlag i træk, en placering uden for europæisk deltagelse i ligaen og allerede ude af Champions League er de kolde facts for Manchester United og ikke mindst manager Louis van Gaal. Allerede for et par dage gik der rygter om, at den store hollænder var fortid i klubben. Det viste sig dog at være en (jule)and. Men med nederlaget til Norwich lørdag virker det som en umulighed, at han fortsætter. Mandag spiller 'De røde djævle' hjemme mod Chelsea, der også befinder sig i en krisesituation. Bliver det ikke til tre point der, er det ikke sikkert, at Manchester Uniteds manager hedder Louis van Gaal, når vi ifører os billige paphatte og spiser kransekage på torsdag.

 

Harry Kane på vej mod topformen igen

Harry Kane.
Harry Kane. Foto: Andrew Couldridge
Vis mere

Tottenhams angriber Harry Kane blæste ind på den store scene sidste sæson med et hav af mål. Det satte ham i forbindelse med et skifte til de største klubber i Europa. Tottenham beholdte dog den farlige angriber. I starten af denne sæson var han dog slet ikke lige så farlig, og der har været meget kritik af Kane. På det seneste er det dog som om, at målformen er ved at vende tilbage. Lørdag kronede han en flot indsats med to mål mod Norwich, da Tottenham vandt 3-0. Det bragte ham op på 27 mål for kalenderåret 2015, en klubrekord i Tottenham.

 

Hiddink-effekten udeblev

Guus Hiddink.
Guus Hiddink. Foto: GLYN KIRK
Vis mere

En meget skuffende placering i Premier League fik Chelsea til at skille sig af med Jose Mourinho som manager. I den efterfølgende kamp blev Sunderland besejret med 3-1 og mange troede, at nu vendte bøtten for klubben i deres jagt på top fire. Men med Guus Hiddink ved roret i sin første - i denne omgang - kamp for Chelsea skuffede de forsvarende mestre endnu en gang lørdag eftermiddag. Oprykkerne for Watford formåede takket være et giftigt angreb at slippe af sted med 2-2 fra 'Broen'.

 

'Sensations-holdenes' sæson

Odion Ighalo (forrest) og Troy Deeney.
Odion Ighalo (forrest) og Troy Deeney. Foto: John Sibley
Vis mere

Ingen fodboldfans kan have undgået at bemærke den bemærkelsesværdige sæson som Leicester har gang i. Næsten halvvejs gennem sæsonen indtager de en overraskende topplacering i Premier League, selvom de tabte til et svingende Liverpool-mandskab lørdag eftermiddag. Men mens alle snakker om Leicester, har et andet sensations-hold sneget sig lidt under radaren. Oprykkerne fra Watford indtager i øjeblikket en mere end godkendt syvendeplads i Premier League. Læg dertil at de i deres seneste fem kampe har fået 13 point ud af 15 mulige. Og ligesom Leicester - Riyad Mahrez og Jamie Vardy - er de i besiddelse af en yderst giftig angrebsduo i form af Troy Deeney og Odion Ighalo.

 

Arsenal vil ikke gribe chancen

Foto: JUSTIN TALLIS
Vis mere

Flere af de normale tophold i Premier League leverer mildest talt sløje præstationer i denne sæson. Chelsea, Liverpool og Manchester United er helt væk i forhold til mesterskabet. Og med Arsenals flotte sejr i den seneste runde over Manchester City lignede det en motorvej til mesterskabet for Arsenal, der blot skulle svinge uden om den overraskende chikane i form af Leicester. På Boxing Days sene kamp havde de så muligheden for at lægge sig i spidsen af tabellen. Men de formåede slet ikke at følge op på takterne fra City-kampen, da de gæstede Southampton på St. Mary's. Southampton, der ikke havde vundet i seks kamp, knuste Arsene Wengers tropper med 4-0. Dermed er Arsenal fortsat på andepladsen, hvor Manchester City igen puster dem i nakken.