Jacob Neestrup tager ansvar for FCK's dårlige halvleg i Brøndby og hylder spillerne for at vende det hele

Et kæmpe comeback.

Sådan beskriver FC København-træner Jacob Neestrup det, han så fra sine spillere på Brøndby Stadion søndag eftermiddag, hvor FCK var bagud både 0-1 og 1-2, men til sidst vandt 3-2.

- Vi var blæst ud af Vestegnen i de første 45 minutter, og det var kun på grund af lidt held og en rigtig dygtig målmand, at vi holdt os inde i kampen, siger Neestrup med henvisning til Kamil Grabara, som havde flere gode redninger.

Brøndby dominerede stort i første halvleg og kunne sagtens have ført mere end 1-0, og Jacob Neestrup erkender, at det nærmest kunne være afgjort på det tidspunkt.

Han kigger også indad i forhold til nogle taktiske dispositioner.

- Jeg skal også tage min del af ansvaret, for jeg lavede nogle justeringer før kampen, i forhold til placeringen af vores midtbanespillere med bolden, og det lykkedes åbenlyst ikke.

- Vi fik enorme afstande offensivt i vores hold, og så fungerer vores offensive spillere dårligere, og det gjorde os utrygge.

- Det her er spillernes sejr, for de viste bare, hvor høj klasse de har, så hvis træneren har en dårlig dag på kontoret, så er det dem, der afgør det, siger Jacob Neestrup.

Især placeringen af Diogo Goncalves på midtbanen slog fejl i første halvleg, så i pausen blev Lukas Lerager og Jordan Larsson skiftet ud, så der blev plads til Viktor Claesson og Orri Oskarsson.

- Nu var det Jordan og Lukas, der blev ofret her, og det var lidt tarveligt, for det kunne lige så godt have været andre.

- Claesson, Orri og Roony Bardghji har været de tre mest sure mænd i København, efter at de fik at vide, at de ikke skulle starte inde, og så var det godt at se, at de kom ind på den måde.

- Jeg ved godt, at Roony lavede to mål, men Viktor Claesson var jo fuldstændig fænomenal. Altså han var en gigantisk spiller i anden halvleg, siger Neestrup.

Han er ikke bange for at sige, at det måske var en fejl af starte med Claesson på bænken.

- Jeg sætter udelukkende det hold, jeg mener, der har den bedste mulighed for at starte og slutte en kamp godt, og der må de holde sig til. Viktor sendte et meget voldsomt signal her, siger Neestrup.

På den anden trænerbænk lyser skuffelsen ud af Jesper Sørensen, som dog alligevel forsøger at tage de positive briller på.

- Det er selvfølgelig smertefuldt at tabe 2-3 til allersidst mod FC København, siger Brøndby-træneren.

- Vi har haft resultater og nederlag herude, hvor vi efterfølgende har talt om, hvor dårlige vi var, og det er en dårligere fornemmelse end nu.

- Det er selvfølgelig en tom følelse at stå uden point, men jeg er glad for, at det var en kamp, der egentlig var vores, siger Jesper Sørensen.

FC København fører Superligaen med 22 point for ni kampe, mens Brøndby foreløbig er på tredjepladsen fire point bag ærkerivalen.

/ritzau/