Brønshøj gjorde det, ingen andre har kunnet i 1. division - slog AGF

Kampen på Tingbjerg Ground havde ikke været fløjtet af i mange minutter, før de første øl blev knappet op og smøgerne tændt. Der skulle være fest, skulle der.

Og rammerne kunne ikke være meget bedre. 1-0 over det suveræne tophold i 1. division, AGF, der ikke har tabt i den næstbedste række endnu i denne sæson, over fire gange så mange tilskuere som de vanlige 500 og så et reddet straffespark af Kim Drejs, der nappede Benny Feilhabers forsøg fem minutter før tid.

- Vi skal feste hele aftenen. Det er sæsonafslutning, og det kunne ikke blive bedre end det her. Nej, vi skal sgu feste hele natten, sagde målmandshelten, der allerede havde fået sejrskysset af kæresten Line Baun Danielsen. 


- Oplæget til kampen var, at vi skulle gå til AGF'erne. De har nogle spillere, der ikke er så glade for det fysiske spil, og så må vi også sige, at banen ikke var nogen fordel for deres boldspillere. Sådan er det her i Tingbjerg, sagde Kim Drejs.

Brønshøj, et af ligaens mest formstærke hold, var ikke decideret uheldige med at hive sejren hjem på et ekstremt flot hovedstød af topscorer og enlig target-man Danni König, men oprykkerne, der overraskende indtager fjerdepladsen, havde en oprigtig tro på, at det kunne lade sig gøre at tilføje AGF det første nederlag i denne sæson – fraregnet pokalturneringen.

- Det er ikke nogen kæmperoverraskelse, sagde Bo Henriksen, Brønshøjs træner efter kampen.

- Vi er et svært hold at spille mod på hjemmebane og vi vidste, at vi kunne matche AGF på fysikken. De har ellers været gode til at mose sig igennem i den sidste del af kampen, men de skulle slå sig på os. Og det gjorde de. Jeg synes, at på baggrund af en god 2. halvleg, var det en fortjent sejr. Og vi fik vist, hvorfor vi er placeret, som vi er, sagde Bo Henriksen, inden han grinende afviste, at Brønshøj nu skal tages som seriøs oprykningskandidat.

- Jeg kan godt garantere, at det ikke bliver os, der tager turen op i Superligaen sammen med AGF, sagde han.

Et stykke fra den fest, der allerede var begyndt, stod en anderledes stramt udseende træner. Men Peter Sørensen, der har fået til opgave at skaffe Superligabold til Aarhus, ville dog ikke lade årets sidste kamp spolere indtrykket af et ellers flot efterår.

- Det kunne ikke være meget bedre. Inden denne kamp havde vi vundet 12 og spillet tre kampe uafgjort. Det var så godt, som man overhovedet kunne drømme om. Mod Brønshøj var indstillingen der, men spillet var ganske enkelt ikke godt nok, sagde Peter Sørensen, der nu kan se frem mod en vinterpause med dertil hørende transfervindue. Men det er med ro i maven, han går ind til den del af jobbet.

- Der ryger nogen ud og kommer nogen ind. Det her er en trup, der skal skaffe os i Superligaen og holde os deroppe. Så jeg er sikker på, at hvis gode spillere forlader os, så kommer der lige så gode til. Mit oplæg fra ledelsen har været, at jeg har en lige så dygtig trup i foråret, sagde Peter Sørensen.