Lyt til artiklen

DBUs direktør Claus Bretton-Meyer forklarer, at Morten Olsen står i spidsen for Danmark indtil EM-skæbnen er afgjort

Det rungede højt, da DBUs nye administrerende direktør Claus Bretton-Meyer for en uge siden åbnede op for muligheden at fyre landstræner Morten Olsen i et interview med Politiken.

Det gav især genlyd, fordi Morten Olsen i 14 år med den afgåede generalsekretær Jim Stjerne Hansen var fredet, indtil han ikke længere selv ville være landstræner for Danmark. Siden eskalerede det, da DBUs nye formand Jesper Møller i et nyhedsbrev indirekte angreb Morten Olsen og assistent Peter Bonde for at kritisere beslutningen om at aflyse endnu en ligalandsholdstur.

Det lignede set udefra dårligt klima mellem DBU-ledelsen og Morten Olsen. Men nu slår DBU-chef Claus Bretton-Meyer fast, at tingene er blevet drejet i en retning som aldrig har været intentionen. I et interview med BT før fredagens kamp mod Serbien forsikrede han, at Morten Olsen er landstræner, så længe den teoretiske EM-chance lever.

- Jeg arbejder kun med et scenarie, og det er, at vi kvalificerer os. Og skulle det ikke være tilfældet, så kigger vi på det til den tid.

Så dårlige resultater i de næste kampe ændrer ikke på Morten Olsens position?

- Det er slet ikke en option. Det er slet ikke noget, vi har talt om. Morten har en kontrakt, og den gælder, indtil hans kontrakt ikke længere gælder, og så har vi en ny situation.

Men kunne man forestille sig, at du er nødt til at have en liste med navne, som kan være relevante landstræneremner, hvis de næste resultater ikke flasker sig?

- Det har jeg for at være helt ærlig ikke skænket en tanke. Vi har en kontrakt med Morten. Jeg synes, at Morten gør det rigtig godt. Hvis det ender sådan, at vi ikke opnår vores målsætning og ikke kvalificerer os, så forholder vi os til det der.

Så du kunne slet ikke midt i en kvalifikation overveje at tage en ny landstræner ind?

- Du kan forestille dig hvad som helst. Det kan jeg ikke tage stilling til, og det vil jeg heller ikke gå ind på. Den her gruppe har udviklet sig så uforudsigeligt, og vi har stadig den overordnede målsætning at kvalificere os.

Men kan du ikke forstå, at dine ord har fyldt en del, fordi det er nye toner omkring Morten Olsen?

- Hvis jeg kunne forudse, hvad der ville ske i fremtiden, så havde jeg muligvis ageret lidt anderledes. Men det ændrer ikke ved det vilkår, at jeg står fast ved, at alle skal stå på mål for deres målsætninger, uanset hvilken afdeling de befinder sig i. Muligvis er jeg naiv, men jeg havde ikke på nogen måde regnet ud, at Politikens hypotetiske spørgsmål med et generisk svar skulle kaste det her af sig.

Så der er godt klima mellem dig og Morten Olsen?

- Der har helt fra start været et godt klima mellem os. Vi havde en god snak i lufthavnen torsdag, og om aftenen sad vi her i Beograd med hele holdet og staben og nød et glas vin sammen. Morten er superdedikeret for at nå sine mål, og det har jeg respekt for.