I VIDEOEN HEROVER KAN DU SE JACOB BRUUN LARSEN SCORE ET DRØMMEMÅL FOR U21-LANDSHOLDET

Den offensive danske midtbanespiller Jacob Bruun Larsen skifter fra Dortmund til Stuttgart på en lejeaftale for de kommende fem måneder i jagten på at få mere spilletid i Bundesligaen.

Ifølge BTs oplysninger bestod han tirsdag lægetjekket i den sydtyske klub, hvor hans tidligere U17- og U19-træner fra Dortmund, Hannes Wolf, i dag er cheftræner. Det er netop Hannes Wolf, der har udtrykt stor interesse for den talentfulde dansker, og på grund af hans nære kendskab til Jacob Bruun Larsen, er det med begrundet håb om spilletid, han trækker i den hvide Stuttgarttrøje.

Jacob Bruun Larsen har været i Dortmund, siden han i 2015 skiftede fra Lyngby, og i foråret 2017 forlængede han sin kontrakt frem til sommeren 2021, selvom han på det tidspunkt var ude med et træthedsbrud i foden, men selvom han har fået sine indhop, mangler han endnu at bryde igennem til førsteholdet. Derfor forsøger klubben at give ham mere erfaring i Stuttgart gennem en lejeaftale, inden han efter planen skal retur til Ruhr-distriktet efter forårssæsonen, selvom han selv så sent som i efteråret fortalte, at han ingen planer havde om at forlade Dortmund - heller ikke på leje. På det tidspunkt havde han netop været fremragende i UEFA Youth League - en ungdomspendant til Champions League - hvor han i fire kampe havde scoret fire mål og lavet fire assist.

I Dortmund har de da også store forventninger til, at han lige som det jævnaldrende amerikanske stortalent Christian Pulisic, der allerede har spillet i omegnen af 80 førsteholdskampe for klubben, og Felix Passlack, der er udlejet til Hoffenheim, en dag vil bryde igennem i Bundesligaen.

»Vi har tillid til, at han i de kommende år vil gennemgå en udvikling, der ligner den, tidligere ungdomsspillere som Christian Pulišić og Felix Passlack allerede har taget,« siger sportsdirektør Michael Zorc til Dortmunds hjemmeside.

Jacob Bruun Larsen, der har det bedst på venstre kant, men som også kan spille både centralt, i højre side eller som angriber, har spillet 43 ungdomslandskampe for Danmark, og i 2016 var han med U23-landsholdet til OL i Rio, hvor han fik to kampe fra start. Blandt andet stod han for oplægget til Danmarks eneste mål i turneringen, da han spillede den daværende Silkeborgspiller Robert Skov fri til 1-0 scoringen mod Sydafrika.