Andreas Bjelland har en norsk far og kunne derfor lige så vel have spillet for det norske landshold som det danske.

Smag lige på navnet "Bjelland". Det lyder godt nok nordisk, men ikke helt dansk, vel?

Det er der en helt simpel grund til, fortæller Andreas Bjelland fredag i et interview med Ekstra Bladet. Den 23-årige forsvarsspiller, som fik noget der minder om et folkeligt gennembrud i tirsdags i Parken, har en norsk far og en dansk mor.

FCN-spilleren kunne derfor lige så godt have spillet for det norske landshold, og før i tiden har han haft stærke følelser for landsholdet mod nord. Han har således købt en norsk landsholdstrøje med navnet "Bjelland" på ryggen.

Men selvom Bjelland fejrer jul i Norge med sin fars familie, har det trods alt aldrig været på tale, at melde sig under Drillos faner.

- Nej, kun i familien! Min far mente, at det kunne være sjovt, hvis jeg spillede for Norge i stedet for Danmark. Han har jo altid holdt med Norge, mens vi andre holdt med Danmark. Det har vi grinet lidt ad igennem mange år. For så meget har Norge ikke, hvor de er bedre, siger Bjelland til Ekstra Bladet.

Bjelland har været i det danske landsholdssystem, siden han spillede U16. Nu tyder meget på, at han skal med til EM til sommer efter en overbevisende præstation på A-landsholdet som erstatning for Daniel Agger.

Kærligheden til Norge er falmet lidt, siden han har fået større indflydelse i den røde trøje. Derfor ville han ikke længere sidde og heppe på Norge.

- Dog ikke. Før i tiden var det anderledes, men nu har jeg været så meget inde over det danske landshold. Jeg har da gået med min norske landsholdstrøje, men jeg tror, at Morten ville få et føl, hvis jeg lige pludselig troppede op til en landsholdssamling i den. Det sker ikke, siger han til Ekstra Bladet.