FC Barcelonas målmand, Marc-André ter Stegen, mener, at det endte med at blive en gave, da Neymar forlod klubben i sommerpausen til fordel for Paris Saint-Germain.

Det skortede ellers ikke på dystre spådomme inden sæsonen, da Neymar sagde farvel til FC Barcelona for rekordsummen 1,6 milliarder kr., som klubben havde sat som videresalgs-klausul. Det gjorde klubben, fordi den regnede med, at ingen ville betale så mange penge. Men det ville Paris Saint-Germain som bekendt.

FC Barcelona havde i sidste sæson ikke helt levet op til nyere tids meget høje standard, da de kun havde vundet den spanske pokalturnering. Og hvordan skulle de så klare sig uden Neymar.

Alle kender nu svaret. Holdet fører den spanske liga, hvor den er ubesejret, og den er stadig med i både Champions Laegue og den spanske pokalturnering.

Marc-Andre ter Stegem
Marc-Andre ter Stegem Foto: JOSEP LAGO
Vis mere

»Neymars kvalitet. Man kan dårligt nok forklare det,« siger Marc-André ter Stegen til amerikanske ESPN.

»Han var super vigtig for holdet - både som person og som fodboldspiller. Men alle har nu forstået, at han måske gjorde, hvad han gjorde, fordi han havde lyst til at prøve at vinde noget andet. Vi andre måtte prøve at kompensere for tabet, og det har ikke været let, for han er så dygtig en spiller. Men vi gjorde det på en anden måde, og nu har vi et meget, meget stærkt hold,« siger den tyske målmand.

I stedet for Neymar forsøgte FC Barcelona at købe brasilianeren Philippe Coutinho fra Liverpool, men det lykkedes ikke i første omgang. I stedet blev det franske Ousmane Dembélé, som kom til klubben fra Borussia Dortmund. Coutinho kom også til - men det skete først i sidste måned. Ialt har de kostet 2,4 milliarder kroner i overgangssum.

»Nu har vi fået nogle nye spillere, som har gjort os endnu stærkere, og de har været hurtige til at tilpasse sig. De er samtidig unge, så de har en stor fremtid foran sig,« siger Marc-Andre ter Stegen.

Han peger dog også på et andet forhold, som har styrket FC Barcelona. Luis Enrique forlod klubben som træner. Hans afløser blev Ernesto Valverde, som kom fra Athletic Bilbao.

»Han har været meget vigtig, og vi spillede i forvejen på den måde, som han gerne vil spille,« siger Marc-André ter Stegen.

»Han er især god til at se os spillere fra flere vinkler. Han ser os ikke kun fra sin egen vinkel som træner for Barcelona. Han er meget dygtig til at se på os fra modstanderens træners perspektiv. Vi havde altid problemer mod Bilbao, så det er interessant at se, hvordan han så på os fra modstanderens perspektiv,« siger den 25-årige målmand, som tidligere spillede for Borussia Mönchengladbach.

 

Andre læser også