AaB er videre til pokalsemifinalen efter sejr på 2-0 hjemme i Aalborg over FC København.

Det blev en dramatisk affære, hvor FCK-manager Ståle Solbakken blandt andet brokkede sig så meget, at dommer Jens Maae fem minutter efter pausen gav ham et rødt kort.

Hos AaB var det opløftende, at teenager-duoen Mathias Ross Jensen og Oliver Klitten begge kom på scoringstavlen.

Herunder får du B.T.s karakterer, banens bedste og værste - samt »Tre ting vi lærte«:

Mathias Ross Jensen, AaB

AaB's blot 19 år gamle stopper leverede varen i begge ender af banen.

Defensivt fightede han forbilledligt, mens han offensivt stod for nordjydernes scoring til 1-0 på et veltimet hovedstød.

Karakter: 8

Nicolaj Thomsen, FC København

Den tidligere AaB'er har det svært i øjeblikket i FCK.

På sin gamle hjemmebane fik han chancen fra start, men formåede ikke at udnytte den. Således blev han efter 57. minutters spil erstattet af Pep Biel.

Solbakken gik over stregen
FCK-manager Ståle Solbakkens temperament slog i den grad gnister. Umiddelbart efter AaB havde bragt sig foran 2-0, brokkede han sig så meget, at dommer Jens Maae udviste ham. Demonstrativt tog han plads blot en meter bag FCK's udskiftningsbænk, men kort tid efter blev han af FCK's tekniske direktør Johan Lange opfordret til at fortrække til en position ved siden af mediernes udsendte på Aalborg Portland Parks bageste række.

Stage spiller hårdere end de fleste
FCK-spilleren Jens Stage er en fighter. Han spiller hårdt. Mod AaB lavede han i første halvleg et par store frispark, men undgik på nærmest mirakuløs vis at få en advarsel af dommer Jens Maae.

Flot greenkeeper-arbejde
Vinterens megen regn har været hård ved flere af de danske topklubbers hjemmebaner. Men sikke en grønsvær man har i Aalborg. Greenkeeper-teamet fortjener stor ros for, at pokalkvartfinalen blev spillet på en plan og holdbar bane.