Han fylder 36 år i begyndelsen af 2019 og den igangværende kontrakt udløber til nytår. Ikke desto mindre er der meget der tyder på, at Kasper Risgård fortsætter i Superliga-klubben AaB frem til næste sommer.

»Vi vil gerne beholde Kasper. Endnu mangler de sidste detaljer at blive forhandlet på plads. Men hvis vi i denne snak bliver enige, forventer jeg, at vi i løbet af en uges tid fortælle, at vi har forlænget aftalen med Kasper,« sagde AaB's sportsdirektør Allan Gaarde til B.T. efter den nordjyske Superliga-klub mandag aften havde spillet 1-1 mod Vejle.

Det er ellers kun et halvt år siden, at Kasper Risgård overvejede, at indstille sin fodboldkarriere denne sommer.

»Jeg kom lidt skævt ind i forårssæsonen og var en del skadet. Det betød, at jeg kun fik sporadisk spilletid. Men efterhånden som jeg kom til at spille flere kampe, steg motivationen, der nu igen er i top,« sagde Kasper Risgård.

AaB's cheftræner Morten Wieghorst i Superliga-kampen mellem AaB og Vejle Boldklub.
AaB's cheftræner Morten Wieghorst i Superliga-kampen mellem AaB og Vejle Boldklub. Foto: Henning Bagger
Vis mere

I den uafgjorte kamp mod Vejle kom han dog først på banen i det 88. minut.

»Selvfølgelig ville jeg gerne have haft mere spilletid. Men jeg stortrives i AaB, og ved godt, at jeg ikke længere får lige så meget spilletid som tidligere. I dette efterår har jeg tre gange været med fra start, og alle gange har vi vundet. Desværre løb jeg efterfølgende ind i en skade. Derfor må jeg nu forsøge at kæmpe mig tilbage, og det har jeg også mod på,« sagde Kasper Risgård, der blev rost af cheftræner Morten Wieghorst.

»Kasper har i begyndelsen af efterårssæsonen været fantastisk for os.Så blev han skadet, men han er stadig supervigtig for os, og han skal nok få spilletid de næste måneder. Som jeg ser det, har han masser at bidrage med. Både med sin store erfaring og med den vindermentalitet, han besidder,« sagde Morten Wieghorst.

Han ærgrede sig over, at det kun blev til et enkelt point mod Vejle.

»Vi tager det ene point. Det er bedre end ingenting. Men selvfølgelig er vi lidt skuffede, når vi efter første halvleg fører 1-0 og når vi i pausen taler om, at vi i anden halvleg skal forsøge at gå efter scoring nummer to. Ikke desto mindre får Vejle kort tid efter udlignet til 1-1. I efterårets første ni kampe har vi erobret 15 point. Det er trods alt ikke helt skævt,« sagde Morten Wieghorst og tilføjede:

»Ikke alt i vores præstation mod Vejle var lige godt. Eksempelvis manglede vi lidt tempo i vores spil. Nogle gange spiller vi for langt fra deres forreste folk, men kommer stadig frem til masser af situationer på siderne. Vi må erkende, at der manglede lidt kvalitet, og det må vi arbejde med.«

Kasper Risgård delte efter kampen store roser ud til AaB's svenske målmand Jacob Rinne, der i kampens slutfase diskede op med et par store redninger.

»Det kommer ikke bag på mig, at han i disse situationer leverede varen. Han er en glimrende målmand. Men når det er sagt skal Vejle have kredit. De spiller en fin kamp, men det er en kamp som denne, vi gerne skal vinde på hjemmebane. Fremadrettet må vi have kigget på vores indlæg,« sagde Kasper Risgård.

AaB var uden skadede Lucas Andersen og Jakob Blåbjerg, der dog begge meldes klar til kamp igen på søndag mod Hobro IK.

 

Andre læser også