Lyt til artiklen
Prinsesse Diana var jo et ikon. Sådan lød det gentagne gange på den røde løber, da der var gallapremiere på 'Diana' i Den Sorte Diamant søndag eftermiddag.

Klovn-skuespilleren Claire Ross-Brown har helt klare erindringer om prinsesse Diana og hendes væsen, da hun var helt tæt på begivenhederne i Dianas liv:

- Jeg boede stadig i England på det tidspunkt, og Diana var jo et ikon. Hun havde elegance, men vigtigst af alt, havde hun et godt hjerte. Og det synes jeg faktisk, jeg savner i vores kongelige familie. Den fremstår meget kold, mener jeg, sagde Claire Ross-Brown da hun ankom til premieren i selskab med sin mand Morten Benn.

Filmen om prinsesse Diana har sin begyndelse i 1995, hvor hun var en af verdens mest fotograferede og feterede kvinder. Ægteskabet med prins Charles var på dette tidspunkt slut, og filmen skildrer tiden frem til den tragiske dag i august 1997, hvor Diana omkom under tragiske omstændigheder i en bilulykke i Paris. Det forfærdelige uheld har givet liv til mange konspirations-teorier. Var det nu virkelig et uheld, eller var der nogen, der havde et ønske om at se den tidligere prinsesse død? 

- Jeg har det svært med de spørgsmål, som vi aldrig får svar på, så det giver ikke mening for mig at tænke i konspirations-teorier, sagde skuespiller og komiker Vicki Berlin, der også opfattede Diana som et ikon og kan huske præcis, hvad hun lavede, da nyheden om Dianas død kom ud:

- Jeg kan huske, at jeg spillede med i musicalen Atlantis på det tidspunkt. En af pigerne havde bagt en kage, og vi sad i garderoben, hvor vi holdt et minuts stilhed for hende. Det var meget fint, husker Vicki Berlin.

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen havde også fundet vej til premieren sammen med sin kone Sólrun og den yngste søn Simun.

- Sólrun ville meget gerne se filmen, sagde Lars Løkke Rasmussen og smilede til sin kone Sólrun Løkke Rasmussen. Og han måtte indrømme, at han ikke kan huske, hvor han befandt sig, da han hørte nyheden om Dianas død.

- Jeg kan ikke huske, hvor jeg var, men jeg kan huske, at jeg tænkte, det var meget tragisk. Man kan sige, at det et eksempel på en paparazzi-kultur drevet ud i det absolut mest uhyggelige. Hun var jo en jaget kvinde, og jeg tænker tilbage på hende som en fugl i et bur, sagde Lars Løkke Rasmussen, inden han og familien smuttede videre til fremvisningen.

Prinsessen blev kun 36 år. De sidste to år af hendes liv skulle hun efter sigende have genfundet kærligheden til livet og troen på kærligheden, da hun dannede par med Dodi-Al Fayed, der også var med i bilen og omkom ved ulykken den 31. august 1997.

Filmen får premiere den 26. september og Diana portrætteres af Naomi Watts, der blandt andet har måttet ændre på hele sin ansigtsmimik i et forsøg på at ligne den populære prinsesse.