Nikolaj Steen har svært ved at lade være med at smile, når han taler om sin film, 'Oldboys'. Den er nomineret i syv Robert-kategorier, og det synes Steen selv er ret skørt.

- Jeg havde et stille håb om at mine skuespillere ville blive nomineret til en pris. Men at vi ender med at være i syv kategorier, det er så langt ude. Det er så fantastisk.

Sådan lyder det fra debutinstruktøren Nikolaj Steen, der inden årsskiftet havde premiere på sin allerførste film, 'Oldboys'. B.T. møder ham til den årlige Robert-frokost, hvor alle nominerede fejres.

Filmen har kostet blod, sved og tårer at lave, men ser man på Nikolajs brede smil, har det været det hele værd.

- Jeg har virkelig måtte holde fast i min idé. Folk blev ved at sige 'enten skal du lave en alvorlig film eller en sjov film'. Men jeg ville jo lave begge dele. Det holdt jeg fast i. Og det er lykkedes.  

Filmen er blandt andet nomineret til 'Årets danske spillefilm', men Nikolaj Steen vurderer ikke sine chancer som strålende. Nomineret i samme kategori er nemlig Lars Von Triers 'Antichrist'.

- Jeg tror nu nok, at Trier skal vinde for bedste film, der er jo nogle film, der bare skriger på priser, ik'? Jeg er bare glad for at være nomineret, det er rigeligt for mig lige nu.

De fornemme nomineringer har givet instruktøren blod på tanden. Det er ikke sidste gang, han har leget med manuskripter og skuespillere.
 
- Ja, for fanden - hvis der dumper en god idé ned i skødet på mig, så vil jeg da vildt gerne lave flere film, lyder det fra en overvældet og glad Nikolaj Steen.

Robert-priserne uddeles søndag d. 7. februar.