Lyt til artiklen

Det er fuldt forståeligt, at Emmas familie har behov for en pause, mener en anden 'Årgang 0'-far. »De har trukket hele læsset,« forklarer han.

Mandag meddelte TV 2, at en af familierne bag succesprogrammet ’Årgang 0’ har valgt at holde en pause fra skærmen.

»Det er en beslutning, vi har taget som familie. Vi har simpelthen ikke det nødvendige overskud lige nu. Vi har været med i de 16 år, serien har kørt og er stadig glade for at være en del af 'Årgang 0'-fortællingen, men vi trænger til en pause. Det er ikke et definitivt farvel, og vi regner helt bestemt med at vende tilbage,« fortalte Emmas far Poul-Erik til tv2.dk.

Emma, hendes forældre Lene og Poul-Erik og hendes to yngre brødre Simon og Mikkel har været med i programmet, siden det startede i 1999.

Og spørger man Stephanies far Christian van der Watt, er det helt forståeligt, at den jyske familie har behov for lidt privatliv:

»De gør 100 procent, hvad der er bedst for deres familie. Hvis der er noget, der ikke fungerer i familien, kan det være ligegyldigt med alt, hvad der hedder 'Årgang 0'. Når de holder en pause, så er det fordi, der er behov for det. Så jeg har stor respekt for deres beslutning - jeg synes, det er den familie, der har trukket læsset i programmerne,« forklarer Christian van der Watt til BT.

Hans datter Stephanie og Emma er gode veninder, og de to familier ser også hinanden privat.

»Jeg er meget glad for Lene og Poul-Erik. Sådan som de er i programmet, er også sådan de er udenfor. Og Emma er en fantastisk sød og jordnær pige. Vi ses fast én gang om året til en 'Årgang 0'-weekend, men har også holdt sommerferier med dem, og så har de overnattet hos os, hvis de har haft arrangementer på Sjælland,« lyder de rosende ord fra Christan van der Watt.

Han understreger, at han slet ikke er i tvivl om, at Emma og co. vender tilbage til programmet, som er planlagt til at slutte i 2018:

»Vi er alle sammen ærekære omkring programmet, så hvis man ikke kan give sig fuldt ud i en periode, er det bedre at tage en lille pause,« fortæller Stephanies far. Både han selv og hans ekskone Christina har tidligere taget en 'time out' fra programmet.

»Jeg har selv holdt en pause, og det har Stephanies mor også i en periode. Vi har den aftale, at så længe Stephanie synes, det er sjovt, så er der mindst en af os, der er med i programmet,« siger han.

Og det synes hun tydeligvis:

»Det går super godt hos os. Stephanie er så stor og selvstændig, at hun hele tiden har gang i noget nyt. Det går, som det skal – desværre siger man næsten som far,« joker han.

Vokser op i rampelyset

Stephanies familie kender af gode grunde ikke til livet som helt anonym børnefamilie:

»Jeg har jo aldrig prøver at være far uden at blive fulgt af et kamera, og Stephanie har aldrig prøvet at være barn uden. Som voksen har det været hårdt til tider – der er kommet ting frem, som man måske gerne ville gemme væk. Men det har også været nærmest terapeutisk at kunne se sine fejl og vide, at der er en million danskere, der ser med,« siger han med en lille grin.

Heldigvis er der også mange gode oplevelser forbundet med at være på fornavn med det meste af Danmark:

»Forleden mødte jeg en dame i Holbæk. Hun syntes, det var fedt at møde mig, fordi hun havde kunnet drage paralleller til sit eget liv, når hun så vores. Og så sagde hun: 'Du har en dejlig datter'. Dét kan man ikke høre for tit, men det sker faktisk ofte. Så det har været både sjovt og interessant at være med,« mener Stephanies far, der har boet sammen med sin nye kæreste Ditte i et års tid.

BT har været i kontakt med Emmas far, Poul-Erik, men han ønskede ikke at kommentere familiens pause fra programmet.