Mennesket er kendt for at være klodens klogeste dyr, og med månelandinger og hjertetransplantationer kan det vel næppe diskuteres, selv om delfiner også er søde og måske et par gange i historien har reddet et barn fra druknedøden.

Alligevel bliver jeg i tvivl, når jeg ser dokumentaren på TV 2 om Jan Linnebjergs kamp.

Jeg er i skrivende stund i tvivl, om det er en kamp for at acceptere skæbnen som den evigt unge Pyrus, eller om det er en kamp for at slippe den evigt unge Pyrus – men guderne skal vide, at han for længst har tabt begge. Det har man, når publikum ikke kan kende forskel på Georgie i 'A Clockwork Orange' og Pyrus fra 'Alletiders jul'.

I hvert fald var reaktionen latter, når Linnebjerg gik på scenen på Aarhus Teater, mens enkelte græd og forlod salen, fordi de havde forestillet sig juleshow i City 2.

Ved en af sine utallige castinger, der førte præcis ingen steder hen, overhørte han, at de ikke kunne »have en nisse rendende rundt på settet«. Og nej, det kan man jo ikke – særligt fordi nisser ikke findes.

Man kan jo heller ikke have en morder rendende rundt i Cirkusrevyen, men det kunne man så alligevel, da nogen med en IQ over 63 kunne skelne mellem Ulf Pilgaards rolle som iskold psykopat i 'Nattevagten' og rollen som 'Dronning Margrethe' i Cirkusteltet.

Det er lige præcis her, mennesket viser sig som klogeste hjerne på planeten. Medmindre man altså er idiot. Og Jesus Kristus, man begynder at forstå, hvorfor Linnebjerg drikker i perioder.

Det må da være bizart at optræde som nisse med omvendt hue på en campingmesse, hvor publikum er velstillede pensionister, der tør investere op mod 500.000 kroner for en campingvogn. Og man begynder at forstå flugten i flasken, når ens manager sidder og planlægger diskotek-tour i Vejle, Grindsted og Viborg.

Skuespiller Jan Linnebjerg, bedre kendt som nissen Pyrus i julekalenderen 'Alletiders jul'. Arkivfoto
Skuespiller Jan Linnebjerg, bedre kendt som nissen Pyrus i julekalenderen 'Alletiders jul'. Arkivfoto Foto: Simon Skipper
Vis mere

Jeg ville selv føle, at min sjæl blev flået ud af røvhullet, hvis jeg som 60-årig skulle stå på en natklub i provinsen og optræde med et repertoire, der blev skrevet, før de pissefulde 21-årige, der vælter sig i MDMA og cocktails lavet på billig sprut, nogensinde var blevet en sædcelle.

Og man begynder at forstå, hvorfor Jan Linnebjerg i perioder har kastet op over sin rolle som Pyrus. Man forstår, at rollen har været et fængsel. Man forstår, at Jan ikke »gider rende rundt og være Pyrus resten af sit fucking liv«. Men så lad da være!

Der findes nok ikke det menneske på jorden, der ikke kan genkende trangen til at være elsket og anerkendt. Sagen er bare, at det er umuligt, og derfor ligegyldigt. Ingen er elsket af alle. Ikke engang kronprinsesse Mary.

Så i stedet for at jagte drømmen om det evige publikum, mens man langsomt dør indeni, så vær glad. Hyld Pyrus for alt det, han gav; masser af fantastiske oplevelser, glade børn og betalt ungernes privatskole og familieferierne til Mallorca. Pyrus var en levevej – en god levevej. Men stop for Guds skyld – for legen har åbenlyst ikke været god, længe.


Lars Boje Mathiesen fra Nye Borgerlige.
Lars Boje Mathiesen fra Nye Borgerlige. Foto: Emil Helms
Vis mere

LARS BOJE MATHIESEN

Man kan have loyale følgere på Facebook og Instagram, og så kan man have sygt grænseløse følgere på Facebook og Instagram.

Det fik Jan Kjærgaard, som er journalist på avisen med det socialistiske idégrundlag, Pio, at føle, da han formastede sig til at spørge Nye Borgerliges Lars Boje Mathiesen til et rygte om elendig stemning mellem ham og formanden m/k, Pernille Vermund.

Kjærgaards henvendelse blev delt med Lars' mange 'venner', og i løbet af to dage modtog journalisten omkring 100 opkald, fik en BMW sat til salg til den fine sum af 1.500 kroner i sit navn samt opkald fra en række forsikringssælgere.

Jeg ved ikke, om Mathiesens følgere har lidt for meget tid på hånden, men det er forstemmende, at de ikke lader til at fatte, at en journalists arbejde er at spørge! Det er uhyggeligt, at mindst ti års skolegang i Danmark alligevel kan efterlade så mange mennesker i den vildfarelse, at det er helt okay chikanere.

Lars Boje Mathiesens kommentar er i sin enkelhed, at det ikke kommer ham ved, men at han håber, at Kjærgaard får solgt bilen. Jeg begynder at forstå NBs relativt dårlige valg …

Landstræner Kasper Hjulmand.
Landstræner Kasper Hjulmand. Foto: Claus Bech
Vis mere

KASPER HJULMAND

Jeg er helt med på, at det er en lidt sær situation, herrelandsholdet i fodbold står over for.

Det skal ned at spille VM-slutrunde i en slyngelstart, der forbyder homoseksualitet, der kan straffes med døden, og som skider på menneskerettigheder – endda på stadioner, der har kostet et stadig ukendt tusindtal slaver livet, da de skulle bygges.

Bare dét, at FIFAs valg for slutrunden blev i Qatar, behøver vi vist heller ikke længere diskutere handler om korruption.

Landstræner Kasper Hjulmand vil ikke lave »rabalder«, som han kalder det, for så vil journalisterne også bare kritisere det, hvis Danmark taber til Tunesien. Men hold nu op med det klynk. Ikke alt er journalisters skyld.

Og lur mig, om ikke heltestatus ville flyde, hvis landsholdet højlydt turde anerkende, at politik og sport hænger sammen. Det er valget af netop Qatar som værtsland et lysende eksempel på!

Kendis-frisøren Dennis Knudsen.
Kendis-frisøren Dennis Knudsen. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

DENNIS KNUDSEN

Den kendte frisør gennemlever i denne tid sit livs mareridt. Datteren Naomi er blevet begravet, og selv om forældre aldrig kommer igennem den slags tab, så tænker jeg meget på de tre søskende og familien som helhed. At de sammen kommer om på den anden side. At de tre søskende også bliver hjulpet i sorgen.

Tv-vært Petra Nagel.
Tv-vært Petra Nagel. Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

PETRA NAGEL


Tre uger uden strøm – det er tv-vært Petra Nagels mål.

Jeg havde nok valgt en anden periode for det eksperiment, men ingen tv, ingen tøjvask, ingen køleskab eller komfur resten af november og ind i december. Gudskelov har jeg endnu fastpris, men det er nok bare, indtil mit selskab annullerer den aftale.

Andre læser også