Hver aften i mere end tre måneder har skuespiller Ulf Pilgaard indtil videre stået på scenen i Cirkusrevyen i år. Men særligt én aften husker han lidt bedre end de andre. Og ikke for de gode.

- Jeg havde en oplevelse kort tid efter premieren, der var lidt halv-ubehagelig, fortæller Ulf Pilgaard, der søndag aften var mødt op på Dyrehavsbakken i Cirkusrevyens telt til prisuddelingen Revyernes Revy, hvor revybranchen blev fejret.

Oplevelsen skete under en sketch, hvor han var udklædt som digteren Yahya Hassen. På vej ind på scenen blev han over højtalerne introduceret til publikum som: 'her kommer Danmarks nye nationaldigter Yahya Hassen'. 

- Det er helt normalt, at de introducerer os, når vi går på scenen. Men den aften er der så nogen, der er gået forbi teltet udenfor, som netop hører den introduktion og navnet 'Yahya Hassen', siger Ulf Pilgaard.

Og den introduktion får de unge mænd, der er af anden etnisk herkomst end dansk, til at bryde ind i Cirkusrevyens telt, hvor det lykkedes dem at snige sig helt op foran scenen, hvor de begyndte at råbe ukvemsord efter Ulf Pilgaard, der på scenen var begyndt at fremføre et digt.

- De råbte uartikuleret, jeg kunne ikke forstå, hvad de sagde. Men det lød som om, de råbte ukvemsord på arabisk og var utilfredse, siger Ulf Pilgaard og fortsætter:

- Folk i salen blev meget utrygge. Til at starte med vidste de jo ikke, om det var en del af forestillingen eller ej.

Kontrollørerne i teltet fik derfor travlt med at løbe efter de unge mænd og få dem vist ud af teltet så hurtigt som muligt.

Efter de blev vist udgangen, kunne Ulf Pilgaard færdiggøre sin optræden som digteren, der efter at have udgivet en digtsamling om sin opvækst med vold, svigt og kriminalitet, er blevet udsat for flere verbale og fysiske overfald.

- Det er heldigvis ikke noget, vi oplever særlig tit, men jeg blev da lidt overrasket og distraheret, siger Ulf Pil­gaard og fortsætter:

- Men man er heldigvis tilstrækkeligt professionel til, at man kan komme igennem det.

Ulf Pilgaard var sammen med resten af holdet bag årets Cirkusrevy nomineret til prisen for Årets Revy. Prisen gik til Nykøbing F. Revyen.