De glade dage i bøgeskoven ved Skanderbog har fået en mere alvorlig tone. En kvinde bekræftes syg af H1N1 - bedre kendt som svineinfluenzaen.

Skanderborg festivalen bekræfter overfor Ritzau, at en ung kvinde er syg med H1N1 - bedre kendt som svineinfluenza.

Kvinden blev indlagt fredag aften med symptomer¨på at være smittet og lørdag blev mistanken bekræftet. Hun er nu indlagt på Århus hospital.

Lægen Peter Voss som modtog kvinden på festivalen, siger:

- Det var forventeligt at der vil være mindst en festivaldeltager med influenza A, efter som hyppigheden i Danmark lige nu er 1 ud af 20.000, siger Peter Voss til bt.dk, der dog beroliger ængstelige sjæle med at risikoen ikke er øget i forhold til resten af landet.

Peter Voss formoder at patienten har informeret sine camping-venner på festivalen.
Der er andre som er blevet sendt hjem med influenzalignende symptomer, fortæller de på Skovskadestuen - som er skadestuen - men der er ikke mistanke om at det er influenza A.

Festivalledelsen mener ikke, at der er grund til panik.

- Man skal tage det roligt. Vi har hele tiden opfordret til, at man tager hjem fra festivalen, hvis man føler sig syg. Det holder vi fast i, siger formand for Skanderborg Festivalen, Claus Visbye, til ritzau.

Ingen grund til ikke at feste

Chef for Sundhedsstyrelsens Center for Forebyggelse, Else Schmidt, maner også til ro.

- Det er ikke overraskende, for risikoen er større, når mange mennesker er samlet under festivalforhold, forklarer hun til bt.dk.

Hun opfordrer derfor festivalgæsterne til at være ekstra opmærksomme på at opretholde en god hygiejnen, og f.eks. huske at vaske hænder ofte.

- Tag hjem, hvis du bliver syg. Men ellers er der ingen grund til ikke at feste, siger Else Schmidt.

H1N1 er ifølge myndighederne ikke en specielt farlig influenza. Den er imidlertid frygtet, fordi den smitter meget let. I alt er der herhjemme registreret 367 tilfælde af H1N1, men langt fra alle smittede søger læge, så det reelle antal er formentlig langt højere.