En Boeing 737 med 148 passagerer på vej fra Billund til Azorerne er tirsdag morgen kort efter kl. 9 sikkerhedslandet i Billund Lufthavn med et punkteret landingshjul.

Flyet fra charterselskabet Jet Time foretog en sikkerhedslanding, hvor Falck stod klar med ambulancer og brandbiler på landingsbanen.

Kjeld Zacho Jørgensen, direktør i Billund Lufthavn, bekræfter, at flyet er nede på landjorden med alle passagerer i god behold.

- Flyet er landet helt stille og roligt og uden videre dramatik. Man kunne se, at dækket flappede rundt under landingen, fordi det var punkteret, men derudover er der ikke sket noget.

- Det var jo kun det ene af de forreste landingshjul, der var sprunget, det andet holdt heldigvis, siger han.

- Nu skal vi have passagererne ud af flyet og ind for at få noget kaffe, hvor vi fortæller dem, hvad der er sket. Men alle har det godt, forsikrer lufthavnsdirektøren.

Charterflyet var på vej til den portugisiske øgruppe Azorerne, men er nu altså landet igen i Billund. Lufthavnen oplyser, at hændelsen havde status som en såkaldt 'standby 2' situation.

Sydøstjyllands Politi modtog kl. 7.36 meldingen om, at Jet Time flyet, flight JTG 631, havde beskadiget et landingshjul under take off fra Billund lufthavn.

Flyet er udstyret med et dobbeltnæsehjul. Det ene af disse mistede under take off noget slidbane.

Jet Time er et dansk flyselskab, der blev grundlagt i 2006. Selskabet flyver primært til charterdestinationer med en flåde bestående af seks Boeing 737-300 fly. Jet Time oplyser på sin hjemmeside om flyene:

- Teknisk efterses flyene én gang i døgnet af en certificeret flymekaniker. Dette eftersyn tager ca. to timer. For hver 250 flyvetimer tilbringer flyet en hel dag i hangaren til et større check, og når flyet runder 4.000 flyvetimer kommer det til et meget stort eftersyn som tager én til to uger, og hvor alle systemer og konstruktionsdele checkes minutiøst.

Ved du noget? Har du billeder? Kontakt bt.dk på 1929@bt.dk eller via sms/mms til 1929: Skriv "TIPBT" efterfulgt af din besked