Vores svenske broderfolk er ramt. På sjælen, på livs stilen. I hovedstaden, i hjertet. Uskyldige borgere på vej hjem til familien, på indkøb eller på vej ud i livet blev i går pløjet ned af en eller flere vanvittige gerningsmænd i en stjålet lastbil.

ALT TYDER PÅ et terrorangreb på en af de mest befærdede gader i myldretiden i Stockholm - på vores brødre og søstre. Et angreb på svenskerne er et angreb på os. Vi så det i Nice, Berlin og London: Døden på hjul er terroristernes nye våben mod Vesten og vores livsstil. Lettere at skaffe end noget andet våben og sværere at stoppe.

Den slags kujonangreb er et anslag mod vores åbne samfund.

Svaret er ikke at lukke et samfund ned, for så har terroristerne vundet. Svaret er ikke at lade sig kue, men vise sig som et folk, der fastholder en livsstil, som i al sit demokratiske frisind og frihed virker vederstyggeligt på fjenden.

VI ER I krig mod terrorisme.

Også i hverdagen. Ikke bare en krig i fjerne lande, men en krig mod terror i gaderne i Europa.

I går midt i Stockholm. Vi har ikke brug for flere terrorlove. De virker. Vi har ikke brug for mere overvågning. Efterretningstjenesten virker. Men vi har brug for mere politi: Presset til det yderste af almindeligt politiarbejde, grænsebevogtning og terrorindsats.

Vi skal have et politi, der er rustet til at rykke ud til både indbrud og terror. Ellers rykker vi betjentene midt over.

I EN KRIG sætter vi også vores specialstyrker ind, jægere og frømænd. Og så må vi borgere være politiets øjne og ører.

Langt vigtigere end at anmelde sorte pizzabagere er det, at vi står sammen mod terroren og anmelder mistænkelig adfærd.

Vi må ikke dømme alle muslimer, fordi nogle få idioter begår terror i religionens hellige navn.

Men vi må heller ikke lukke øjnene for, at terroren i Europa ofte er islamistisk.

I Sverige kender vi endnu ikke svaret. Men vi ved, hvordan vi bekæmper vanviddet. Ikke ved at lade os splitte og slå revner af frygt, men ved at stå sammen: Høje og lave, hvide og sorte, muslimer og kristne i Norden.

Andre læser også