Den fallerede ejendomsmatador Kenneth Schwartz Thomsen fotograferet foran Sø- og Handelsretten.
Den fallerede ejendomsmatador Kenneth Schwartz Thomsen fotograferet foran Sø- og Handelsretten. Foto: Jeppe Carlsen
Det er et liv i overhalingsbanen i et palæ med udsigt over vandet på Vedbæk Strandvej og daglige ture i luksusbiler som Lamborghini, Bentley eller Porsche, der i dag bliver rullet op ved Retten i Helsingør, når Kenneth Schwartz Thomsen, 39, for første gang selv skal afgive forklaring i sagen mod ham.

Schwartz Thomsen er tiltalt for at have undladt at betale registreringsafgift for en række luksusbiler og dermed snydt den danske stat for cirka 10 mio. kroner. Han er også tiltalt for ikke at have betalt skat i en række ejendomshandler, i alt er han tiltalt for svindel for 70 mio. kroner.


Et rigmandsliv

Inden konkursen i 2008 levede Kenneth Schwartz Thomsen et rigmandliv med sin russisk-fødte kone, Ekaterina, i luksusvillaen på Vedbæk Strandvej 488. Kun nogle hundrede meter væk på Skodsborg Strandvej boede en anden af finanskrisens store bagmænd, Stones Invest-ejeren Steen Gude.

Nogle hundrede meter til den anden side bor Christian Riiber, og et stenkast fra Riibers bolig boede Michael Laudrup, og kilder fortæller til BT, at de prominente Strandvejs-beboere ofte mødte hinanden socialt i de glade dage inden finanskrisen.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.