Københavns Vestegns Politi har anholdt forfatter og journalist Ken B Rasmussen, hvis bog om Se og Hør har vakt enorm opsigt. Også den tidligere Se og Hør-journalist Kasper Kopping er anholdt.

Begge er sigtet for overtrædelse af straffelovens hackerparagraf, oplyser Københavns Vestegns Politi.

Også Aller Media A/S er sigtet, oplyser politiet.

De sigtede journalister og Aller Media A/S mistænkes for medvirken til overtrædelse af straffelovens § 263 stk. 3, jfr. stk. 2 og § 299a, jfr. markedsføringslovens § 19, jfr. straffelovens § 23 samt overtrædelse af straffelovens § 299 stk. 2.

- De er under mistanke for i et større antal tilfælde som ansatte på Se & Hør at have formået en tidligere IBM-ansat med adgang til data hos Nets – den såkaldte "tys-tys kilde" - til uberettiget at have skaffet sig adgang til andre personers oplysninger hos IBM og Nets og mod betaling af et større beløb at udlevere de to firmaers forretningshemmeligheder i form af en række offentlig kendte personers kreditkortoplysninger til ansatte på Se & Hør, oplyser politiinspektør Bent Isager-Nielsen fra Københavns Vestegns Politi.

Betjente fra Københavns Vestegns Politi, der efterforsker sagen, har samtidig onsdag morgen gennemført ransagninger fire steder. Der er gennemført ransagninger hos Aller Media A/S og hos to journalister, der tidligere var ansat på bladet. De to journalister - Ken B Rasmussen og Kasper Kopping - 'førte' den kilde, der fra Nets' betalingssystemer kunne skaffe oplysninger om kendte og kongeliges kreditkort. Begge vil senere i dag blive løsladt, oplyser Københavns Vestegns Politi.

Også forlægger Johnny Staun, der har udgivet den tidligere Se og Hør-journalist Ken B Rasmussens bog 'Livet, det forbandede' om blandt andet forholdene på ugebladet, har fået sit kontor og hjem på Østerbro i København ransaget. Politiet har her beslaglagt computer og telefoner, oplyser Johnny Staun.

Den 45-årige IT-specialist, der lækkede de fortrolige oplysninger til Se og Hør, blev i sidste uge sigtet for overtrædelser af kapitlet i straffeloven om freds- og ærekrænkelser og afsnittet om formueforbrydelser, oplyser politiet.

Aller Media bekræfter, at politiet onsdag morgen ransagede mediehuset:

- Som led i den aktuelle SE og HØR-sag, indhenter politiet i dag oplysninger i sagen til deres efterforskning. Besøget er helt som forventet, og Aller Media samarbejder fuldt ud med politiet om at fremskaffe alle de relevante oplysninger, som de efterspørger, under hensyntagen til fuld kildebeskyttelse, lyder det fra Aller Medias presseansvarlige, Kasper Kankelborg