I 13 år fik operasanger Susanne Elmark jævnligt akupunkturbehandlinger af lægen Klaus Moltved Lundsgaard. Derfor havde hun svært ved at tro sine egne øjne, da hun 29. april så sin læge i Operation X, afsløret som en svindler, der bag sine patienters ryg sprøjter et farligt stof ind i dem.

Det kom fuldstændigt bag på Susanne Elmark, der altid har følt sig i trygge hænder på AKU-klinikken på Frederiksberg i København.

- Men da jeg så udsendelsen, blev jeg klar over, at jeg helt sikkert også har fået binyrebarkhormon, siger en stærkt forarget Susanne Elmark til B.T.

Binyrebarkhormon kan i nogle tilfælde give alvorlige birvirkninger som sukkersyge og knogleskørhed.

Klaus Moltved Lundsgaard mistede dagen før udsendelsen sin lægeautorisation. Desværre kan det ikke fastslås, hvor store mængder binyrebarkhormon han har udsat sine patienter for. For da Sundhedsstyrelsen i mandags aflagde Klaus Moltved Lundsgaards klinik et besøg, var den nemlig blevet rømmet og alle patientjournaler brændt.

Ville undgå kemi


Susanne Elmark kom hos fup-lægen cirka ti gange om året. Når hendes hårdt prøvede sopranstemme føltes træt, hjalp det med et besøg hos Klaus Moltved Lundsgaard.

- Men det tror da pokker, hvis han har fyldt mig med binyrebarkhormon! Det er helt forfærdeligt, siger Susanne Elmark, der netop valgte akupunktur for at undgå kemi.

- Jeg er meget vred. Jeg valgte ham netop fordi, han var læge, og ikke bare en eller anden, der havde taget et weekendkursus. Man følte virkelig, man var i gode hænder, siger hun.

Susanne Elmark har hos andre læger fået taget blodprøver i løbet af sin karriere, hvor lægerne ofte undrede sig over, at hun havde et forhøjet antal hvide blodlegemer. Det kan skyldes indsprøjtninger med binyrebarkhormon.

Fødte for sent


Desuden modtog hun behandlinger hos Klaus Moltved Lundsgaard, mens hun var højgravid med sit andet barn - og mistænker, at binyrebarkhormon kan være årsagen til, at hun fødte fire uger efter termin. Nu overvejer hun at lægge sag an mod manden, der nu er blevet kendt som Dr. Nål.

- Det svigt, han har gjort, ikke bare for sin lægegerning, men også som menneske, er virkelig groft, siger Susanne Elmark.

B.T. har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Klaus Moltved Lundsgaard.