____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>De danske bilister skal formentlig snart vænne sig til at se en ny nummerpladefarve på de danske veje.

- Det er muligt at indføre grønne nummerplader for elbiler, skriver skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) i et svar til Folketinget ifølge jp.dk

Svaret fra skatteministeren kommer i et svar til Skatteudvalget, der har forhørt sig om de juridske muligheder for at give elbilerne en særlig nummerplade.

Men skatteministeren har også også sine forbehold, for det er ikke billigt i administration, når der skal holdes orden på flere farvede nummerplader.

I forvejen findes der nummerplader med blåt tryk (diplomater) og rødt tryk (registreringsfrie køretøjer) ud over de lidt mere almindelige gule og hvide plader. Du kan se en fuld oversigt over nummerplader i Danmark på Skats hjemmeside her

- Derfor bør der udvises tilbageholdenhed med at indførelse af nye typer nummerplader, skriver Thor Möger Pedersen i sit svar.

Et sæt nummerplader koster i dag bilejerne 1.180 kr., mens de ifølge jp.dk kun har en produktionspris på 160 kr.

Skatteministeren skriver desuden, at der ikke er sikkerhedsmæssige eller færdselsmæssige grunde for at indføre en speciel farve for elbilerne.