Skal du med flyet fra Københavns Lufthavn i Kastrup i weekenden, skal du regne med lange køer, rift om siddepladserne og proppede terminaler.

- Både lørdag og søndag er store rejsedage med lige så mange passagerer som det, vi så i dag, siger kommunikationsrådgiver Lea Holm fra Københavns Lufthavn.

Det er især mellem kl. 7 og 8, at der kommer tryk på. Om eftermiddagen mellem kl. 14 og 16 kan der igen opstå lange køer i afgangshallen, men det er værst i morgentimerne.

- Vi har hentet alt det personale ind, vi kan, og vi er fuldt gearede til at håndtere det ekstra pres, men man skal regne med ekstra ventetid i lufthavnen.

Hendes råd til dem, der skal afsted fra Kastrup i de kommende dage, er derfor, at man tjekker ind hjemmefra, hvis man kan, og at man i øvrigt tager højde for travlheden og tager hjemmefra i god tid.

- Men ikke i for god tid, som hun siger. Hvornår man skal komme, afhænger dog af den enkelte flyafgang.

I dag, fredag 8. juli, er årets største rejsedag. Da travlheden kulminerede i morges, var der visse steder køer, der var op til en kilometer lange. Mange rejsende var stressede og utilfredse med at vente timevis på at komme afsted.

- Det er helt fuldstændig grotesk - køen er vel en kilometer lang og jeg har aldrig set noget lignende, og jeg rejser ellers ret meget, sagde Nikoline Vestergaard til bt.dk

Lufthavnens personale har taget en række forholdsregler for at afvikle situationen så godt som muligt. 

- Vi har alle mand i hus, og vi har oprettet ti nye check-ins i terminal 2 - Desuden har vi en del grønblusede medarbejdere, der hjælper folk igennem køerne og sikrer sig, at alle når deres fly, sagde Lars Lemche, der er senior kommunikationsrådgiver i Københavns Lufthavn, tidligere lørdag til bt.dk.


STÅR DU I KØ I LUFTHAVNEN SÅ SEND DINE FRUSTRATIONER TIL bt.dk

SMS: Skriv TIPBT efterfulgt af et mellemrum og derefter din besked til 1929. Så lander den på B.T.s redaktion. Det koster almindelig SMS takst at sende til 1929.

MMS: Skriv TIPBT efterfulgt af et mellemrum og send billedet som MMS til 1929. NB. Det kræver, at dit telefon er indstillet til at sende MMS-beskeder. Det koster almindelig MMS takst at sende til 1929.