Lyt til artiklen

14-årige Frida, der blev lam efter faldulykke ved bro, får erstatning.

Teknik- og Miljøforvaltningen har haft eksterne advokater til at kigge på sagen, og mandag er resultatet kommet.

Frida og hendes veninde, Felicia, kan nu se frem til en erstatning fra Københavns Kommune.

Der er et juridisk grundlag for at anerkende erstatningspligten til de to piger, der kom til skade, da et gelænder bristede ved Dronning Louises Bro i januar. Det viser den endelige vurdering fra kommunens eksterne advokat, Horten, oplyser Teknik- og Miljøforvaltningen i en pressemeddelelse.De to veninder styrtede tidligere i år mere end fire meter ned, da et rustent rækværk knækkede ved Dronning Louises Bro på Nørrebro i København. Frida er nu lam fra navlen og ned, mens Felicia brækkede næsen og pådrog sig en kraftig hjernerystelse ved ulykken.

- Jeg er glad for, at der nu er et sikkert juridisk grundlag for at udbetale erstatning i denne meget ulykkelige sag, siger Ayfer Baykal, Teknik- og Miljøborgmester.  

Tidligere meldte Kommunen ellers ud, at den ikke havde noget ansvar for ulykken og dermed ikke ville udbetale erstatning. Siden har eksterne advokater kigget sagen igennem, og her har man fundet grundlag for, at de to piger nu alligevel kan få erstatning.

Hvor meget de to piger får i erstatning vides endnu ikke, men advokater, som bt.dk tidligere har talt med, gætter på, at Frida formentlig kan se frem til omkring tre millioner kroner. 
 
Artiklen opdateres