Den sjældne blomst Amorphophallus titanum, som er blomstens latinske navn, betyder oversat til dansk noget i retning af 'kæmpestor deform penis'. Sådan så den ud, da den sidst sprang ud for to år siden.
Den sjældne blomst Amorphophallus titanum, som er blomstens latinske navn, betyder oversat til dansk noget i retning af 'kæmpestor deform penis'. Sådan så den ud, da den sidst sprang ud for to år siden. Foto: Mads Nissen

Den specielle eksotiske blomst også kaldt 'penis-blomsten' springer snart ud igen, endda for anden gang på blot to år.

Sidst sprang blomsten ud i 2012, hvilket var første gang nogensinde, at den såkaldte 'penisblomst' blomstrede i Danmark. Det sker højst to gange om året i verdens botaniske haver.

Gartneren fra Botanisk have, Rasmus Kloster, er ovenud begejstret og fortæller BT, at den sjældne blomst med stor sikkerhed vil udfolde sig i løbet af næste uge.

- Jeg regner med, at blomsten udfolder sig omkring den 8. eller 9. juli, så vi er meget spændte. Sidste gang blev den 130 centimeter høj, men i øjeblikket er den 91 centimeter høj, og jeg regner med, at den vokser sig højere - mellem 150-180 centimeter.

Blomsten er så speciel, at der kan gå op til 15 år mellem dens opblomstrings perioder, så at der kun er gået to år, er en sensation ifølge gartneren, der selv havde regnet med, at der ville gå fem år.

- Jeg er meget overrasket over, at den snart blomstrer, blot to år efter den sidst gjorde det. Det er gået rigtigt hurtig, og det viser blot, at blomsten er uforudsigelig. Jeg har givet den masser af gødning, lys, vand og varme, og plejet den som tidligere, siger Rasmus Kloster.

Op mod 15.000 danskere lagde vejen forbi Botanisk have i København sidste år, for at se den populære blomst.

Og Rasmus Kloster forventer, at den populære blomst vil tiltrække endnu flere nysgerrige danskere.

- I sidste uge var der allerede nogle der spurgte efter blomsten, og for to år siden var der rigtig mange, som var kede af, at de ikke nåede at se blomsten før den døde, så det tyder på, at der kommer mange, som lægger vejen forbi Botanisk Have.

Blomstens latinske navn, Amorphophallus Titanum, betyder faktisk 'stor, deform penis', og den er speciel på grund af sin ildelugtende duft. 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.