Odder kommune har næsten brugt en halv million kroner på at reparere iPads det sidste år.

Det vakte stor opsigt, da Odder kommune for godt et år siden brugte en stor pose skattekroner på at investere i 2.800 iPads - en til hver folkeskoleelev i kommunen.

Kritikere mente, at der var tale om frås, mens positive ryster kaldte initiativet innovativt og klarsynet. Siden har iPad-ordningen kostet Odder kommune kassen.

Folkeskolen.dk skriver, at godt hver syvende udleveret iPad er gået i stykker i løbet af det forgange år, og at det indtil videre har kostet kommunen 420.000 kroner i reparationer. Godt 100.000 mere, end man havde regnet med. Aftalen har ellers været, at forældrene skal betale for reparationerne. En aftale, der sjældent er blevet overholdt.

- Der findes rigtig mange kreative måder, hvorpå sådan nogle kan gå i stykker. Og her er det vigtigere, at alle elever fremover har iPads, end at vi får nogle slagsmål med forældrene om, hvem der skal betale, siger formanden for Børn-, Unge- og Kulturudvalget i Odder Kommune, Lars Grønlund (S), til Jyllands Posten.

Han mener dog ikke, at der er noget videre odiøst i de mange reparations-udgifter.

- Vi brugte også penge på at vedligeholde de gamle computere. Det er utopi at tro, at der ikke er nogen af dem, som går i stykker, siger Lars Grønlund til Jyllands-Posten.

Han håber dog alligevel, at flere forældre vil stå ved deres ansvar og betale for de skader, der eventuelt måtte opstå, når børnene ikke bruger iPad'en i skoletiden.

Kommunen har nu besluttet at indkøbe covers til skærmene, så de bliver en tand mere hårdføre.