Ca. 30.000 personer snyder dagligt med billetten, når de kører med bus og s-tog - og det er alene i København.

Det skriver Urban.

Og det kan endda betale sig konsekvent at køre uden billet. Der er nemlig kun en halv pct. chance for at blive snuppet i billetkontrollen. Så hvis man dagligt bruger s-tog og busser, er der penge at spare, hvis man kun betaler en bøde på 750 kr. i ny og næ.

I de københavnske busser viser man billet til chaufføren, når man stiger på. Alligevel lykkes det mange passagerer at snyde her.

- Buschaufføren kan ikke tjekke hvert stempel på alle klippekort eller alle sms-billetter. Men buschaufførens primære opgave er også at byde velkommen i bussen, og så tager et kontrollørkorps sig af billetkontrollen, siger driftsopfølgningschef i Movia John Øllegaard til Urban.

I Århus stiger passagerene ind i bussens bagerste ende og skal selv købe billet i en automat. Alligevel er der ikke flere snydere her. Snydeprocenten ligger både i København og Århus på omkring 3,5 pct af passagerene.

- Det er helt op til den enkelte at købe billet. Men det betaler sig jo for det meste at vise tillid til sine medmennesker, siger afdelingsleder for billetkontrollen i Århusn Joh Kristensen.