Da 8.B. på Enghaveskolen i Frederiksværk blev konfirmeret i søndags, valgte de unge konfirmander og deres lærere efter ceremonien i kirken, at gå ud på kirkegården, hvor deres klassekammerat Alexander Pedersen ligger begravet.

Konfirmanderne fik taget et billede, hvor de står omkring graven, og billedet lagde de op på Alexander Pedersens mindeside på Facebook.

Den gestus rørte Alexander Pedersens moster Malene Hjortsberg Nielsen så meget, at hun valgte at dele billedet på Radio 100 Facebook-side.

Siden er billedet blevet delt 3.700 gange og 57.600 personer har ‘liket’ billedet.

»Da jeg så billedet på mindesiden, tænkte jeg, at det måtte bredere ud for at vise, hvilke fantastiske unge mennesker vi har og vise, hvad de gør for Alexanders og for hans familie ved at huske ham på deres store dag. Men jeg havde ikke troet, at det ville blive så udbredt. Vi er så rørte over, at det bliver delt og delt, og at så mange skriver søde kommentarer. At han ikke er glemt,« siger Malene Hjortsberg Nielsen.

Alexander Pedersen mor Cecilie Pedersen blev også meget rørt over den smukke gestus.

‘Mine tårer triller stille, jeg er virkelig rørt.. tusind ❤❤❤tak til jer søde unge mennesker som har lagt roser hos Sander her i weekenden.. jeg håber dagen var fantastisk, det fortjener i❤❤

Og skolelederen på Enghaveskolen i Frederiksværk roser Alexanders tidligere klassekammerater:

»Det er en fantastisk flot og meget smuk gestus. De siger ‘nu bliver vi konfirmeret, og det er en stor dag for os, men vi savner vores klassekammerat, som skulle have været iblandt os i dag’,« siger Lars Søndergaard og fortsætter:

»Det er dejligt, at de i den her glædens stund, som de selv har, hvor de skal hjem til fest og gaver husker deres kammerat,« siger Lars Søndergaard.

Skolen og 8.B lærere vil derudover ikke kommenterer yderligere på billedet, da de mener at klassens gestus og billedet skal have lov til at tale for sig selv.

Malene Hjortsberg Nielsen siger, at familien først og fremmest ville vise, hvor store hjerter de unge mennesker har. Men nu hvor så mange har set billedet håber hun, at flere vil tænke over det forfærdelige i, at en 13-årig dreng mister livet på grund af en spritbilist.

»Jeg håber, det også vil virke som at sparke politikerne pænt bagi og sige, at den straf vilisten fik slet ikke er nok. Han er jo her halvandet år efter ulykken allerede løsladt igen. Vi synes jo, det er uretfærdig, at man kan snyde Told og Skat for en masse penge, og så får man ti år i spjældet, men at hvis man tager et andet menneskes liv ved at køre uden kørekort og med en høj promille, så får man kun to år,« siger hun.

Alexander Pedersen blev kørt ned af en spritbilist 18. november 2013, da han på cykel var på vej til middag hos sin mormor.

Bilisten var en 43-årig familiefar, som havde valgt at køre i bil med en promille på 1,44. Hans kørekort var i forvejen inddraget, og han havde mistet sin egen bil, fordi han to gange tidligere var han blevet dømt for at køre bil, mens han var beruset. Den dag kørte han i sin kærestes bil.

I en kurve på Hillerødvej mistede han herredømmet over bilen og kørte tværs over vejen, ind over cykelstien og direkte ind i Alexander. Den 13-årige skoledreng blev dræbt på stedet.