Lørdag den 20. august 2016 er ‘International dag for hjemløse dyr’. Her forsøger dyreorganisationer verden over at sætte fokus på hjem- og herreløse dyr.

Freedom er en 12 uger gammel hankilling. Han er kommet til verden hos Dyreværnet sammen med tre søskende og har altså aldrig kendt andet. Før nu, hvor han han netop er blevet adopteret af en familie. Og det er der heldigvis mange danske hjemløse dyr, der bliver. Men der bliver desværre også flere og flere af dem, lyder det fra Dyreværnet.

Freedoms mor blev hentet af Dyreværnets ambulance fra en dyreværnssag sammen med flere andre drægtige katte. Hos Dyreværnet fødte hun fire killinger, som nu alle er blevet adopteret.

Men der er stadig mange hjemløse dyr i Danmark. Og de bliver flere og flere. I første halvår af 2016 har Dyreværnet fået 751 dyr ind på deres internat. Sidste år var det tal 668.

»Vi oplever generelt, at vi får flere hunde ind end tidligere. Og så har det været tydeligt i løbet af de seneste fem år, at flere og flere katte og killinger bliver ‘dumpet’,« siger Rikke Christensen-Lee, dyrlæge og fra 1. september ny direktør hos Dyreværnet.

Langt de fleste dyr, som Dyreværnet får ind, er helt almindeligt fungerende dyr, men Freedom er noget særligt og har haft brug for at finde et hjem, der kan give ham lidt ekstra omsorg. Han har nemlig en mindre hjerneskade, som gør, at han har lidt problemer med motorikken og tumler lidt vel meget rundt. Han har også en slags “tredje øre” og et stort overbid.

Og hvis man går med overvejelser om at adoptere et hittedyr, hvad enten det har særlige behov eller ej, så har Dyreværnet og Rikke Christensen-Lee et godt råd:

»Man skal sætte sig ind i, om man overhovedet er klar til et kæledyr. Det kommer bag på mange, at hunde og katte lever helt op til 15 år. Så det er en lang forpligtelse, når man beslutter sig for at få et kæledyr. Og så skal mane tænke over, hvilke krav og ønsker man har. Derefter kan man selv undersøge, hvilke dyr eller racer der passer til de ønsker. Eller man kan komme ud og få rådgivning hos os.«

‘International dag for hjemløse dyr’ blev indstiftet af den amerikanske organisation ‘International Society for Animal Rights’ (ISAR) i 1992 og fejres ifølge ISAR i dag i over 50 lande.

Andre læser også