Jægersoldater følger dræbt kollega til det sidste

Den lille Veng Klosterkirke ved Skanderborg var allerede proppet til randen en lille time inden, at den dræbte jægersoldat Rene Brink Jakobsen skulle begraves.

Flere hundrede mennesker er mødt op til begravelsen. Mange er militærfolk og heriblandt er der flere kollegaer til den dræbte jægersoldat René.

Det er Forsvaret, der står for bisættelsen, og her forventede man så mange deltagere, at en del kan komme til at stå uden for kirken. Her er der derfor opsat tv-skærme og højtalere, hvorfra det er muligt at følge det sidste farvel til René Brink Jakobsen, der blev den første faldne danske soldat i mere end et år.

Overalt i byen flages der på halvt.

Klokken 13 skal de fremmødte sammen med familie og venner sige et sidste farvel til det seneste offer for den årelange blodige krig mod Taleban i Afghanistan.

Oversergent René Brink Jakobsen var jægersoldat og blev dræbt af en eksplosion under en fodpatrulje med kolleger fra specialenheden i Upper Gereshk Valley i Afghanistan 2. januar.

Trods talrige missioner i verdens brændpunkter er det første gang nogensinde, en jægersoldat er faldet i kamp. Venner og kolleger fra elitekorpset, der anses som et af verdens bedste, fulgte onsdag den flagsvøbte kiste fra Afghanistan til hjemkomsten på Flyvestation Karup i Midtjylland.

Og klokken 13.00 vil de igen bære deres dræbte kammerat de sidste meter fra den snehvide kirke ved Skanderborg til rustvognen, der kører René Brink Jakobsen til krematoriet.

Ud over familie, venner og de nærmeste kolleger fra Jægerkorpset vil bisættelsen få deltagelse af blandt andre forsvarsminister Nick Hækkerup, forsvarschef og general Peter Bartram, chefen for Jægerkorpset, oberstløjtnant Claus Aksel Wammen, og repræsentanter fra de britiske og amerikanske ambassader i Danmark.

Talen ved bisættelsen vil blive holdt af feltpræst Oral Shaw, der var med René Brink Jakobsen i Afghanistan og ligesom vennerne fra Jægerkorpset har fulgt den døde kammerat på hele den sidste rejse.Præsten har på forhånd meddelt, at talen vil fokusere på en næstekærlighed og et engagement i omverdenen, der ifølge pårørende var karakteristisk for den afdøde soldat.