27-årige Line Haferbier blev smidt ud af Fitness World i Sjælør, da centerlederen mente, hun viste for meget bar hud. Direktøren for fitnesskæden svarer nu på kritikken.

Da der har været varmt de seneste dage, trænede Line Haferbier og hendes veninde i sports-bh i Fitness World i Sjælør. Men det var en kvindelig medarbejder i træningscenteret ikke tilfreds med, da det ikke er tilladt ifølge fitnesskædens beklædningsreglement, fortalte Line Haferbier til BT fredag:

»Vi forklarede hende, at det var mega varmt, og at vi bare stod og trænede - at der ikke var noget seksuelt i det. Men hun sagde, at vi bare skulle se at tage en trøje på lige nu!«

I Fitness Worlds reglement står der, det ikke er tilladt at træne i hverken bar overkrop eller sports-bh som eneste overdel. Derfor tog Line Haferbier en mere dækkende træningstop udover sin sports-bh, næste gang hun kom ned i samme træningscenter. Men heller ikke denne gang var påklædningen i orden, og da hun nægtede at tage mere tøj på, smed centerlederen hende til sidst ud.

»Jeg nægter at tage en trøje på, når jeg ikke overtræder nogen af deres regler, og det er mere en principsag for mig, at jeg ikke vil gøres til et objekt, at min krop tilhører mig, og at jeg ikke vil behandles som en kriminel, når jeg ikke har gjort noget forkert,« siger Line Haferbier til BT.

Artiklen fortsættes under billedet...

Da Line blev smidt ud af Fitness World var hun iklædt en såkalt crop top, samt gamacher til op over navlen.
Da Line blev smidt ud af Fitness World var hun iklædt en såkalt crop top, samt gamacher til op over navlen. Foto: Privatfoto
Vis mere

Administrerende direktør for Fitness World, Steen Albrechtslund, mener ikke personalet og centerlederen har handlet forkert overfor Line i de to situationer:

»Jeg har talt med centerlederen, som fortæller, at hans oplevelse af episoden er mindre dramatisk end Lines. Han fulgte reglementet og bad venligt Line tage noget mere tøj på. Men det ville hun ikke, og så var han nødt til at bede hende gå,« siger han til BT.

Line Haferbier mener reglementet er dobbeltmoralsk og kritiserer Fitness Worlds markedsføring med billeder af delvist bare personer samtidig med, at det ikke er tilladt i deres træningscentre.

»Jeg kan slet ikke forstå, hvorfor mit flæsk er så farligt, når nogle af modellerne i deres kampagner er helt nøgne. De signalerer, at det er ok at bruge nøgne kvinder til at sælge med, men en levende kvinde, som er noget mere påklædt, det er ikke ok,« siger hun til BT.

Et hurtigt kig på Fitness Worlds hjemmeside og Facebook-profil viser, at fitnesskæden markedsfører sine træningscentre gennem billeder af personer, der stik imod Fitness Worlds eget reglement i centrene træner i både bar overkrop og sports-bh.

Steen Albrechtslund fra Fitness World kan godt se en pointe i kritikken af fitnesskædens markedsføring og tror, der kommer til at ske ændringer på området.

»Det er en fair debat, Line rejser. Vi er nødt til at kigge på vores markedsføring, så vi kan sikre, at der er sammenhæng mellem vores kampagner, og det vores medlemmer oplever i træningscentrene. Jeg tror, vi kommer til at justere markedsføringen, og vi vil også kigge på, om for eksempel sports-bh skal tillades i vores centre,« siger han.

Direktøren har dog en bekymring ved at tillade mere bar hud under træningen i Fitness World:

»Det er sundheden ved at træne, der er i fokus hos os. Jeg kan godt blive nervøs for at mere bar hud, vil gøre vores træningscentre til en kampplads om, hvem der er kosmetisk pænest, hvilket ikke altid er sundt. Det vil vi gerne undgå,« siger Steen Albrechtslund og pointerer, at han oplever tilfredshed med tøjreglementet hos de kvinder, der træner i Fitness Worlds træningscentre.