Lyt til artiklen
Allerede længe før midnat var et af årets største fester godt i gang på Rådhuspladsen i København. Men det var ikke alle, der var lige trygge ved høj cigarføring kombineret med en vis promille og ikke mindst fyrværkeri.

- Sådan noget her ville aldrig ske i USA, lød det fra en gruppe unge amerikanske turister, der havde fundet vej til Rådhuspladsen for at skyde nytåret ind med manér.

Kort efter drønede en vildfaren raket henover jorden, og folk måtte hoppe og springe for at undgå raketten, inden den eksploderede i et væld af farver midt på cykelstien.

De unge amerikanske turister søgte hvinende ly bag springvandet på pladsen. Og så ville de gerne høre, hvor man kunne finde et mere sikkert sted at nyde synet af den smukke nytårsnat, når det for alvor gik løs ved midnat.

På Rådhuspladsen turde de ikke at være, og der var altså også tale om et sandt ild-inferno. Der var mange vovehalse, der trodsede de mange formaninger om at bære sikkerhedsbriller og omgås fyrværkeriet forsigtigt.

En mand fandt det eksempelvis forsvarligt at bruge et heksehyl som lighter, og han førte det helt op til munden for at tænde sin cigaret.

Heldigvis kunne man også spotte mange - både børn og voksne - cyklister og fodgængere, der bar sikkerhedsbriller, mens de fandt vej gennem København. Også selvom de ikke selv håndterede fyrværkeri. Og det var klogt.

For som en amerikansk kvinde måbende måtte spørge nogle af de omkringstående tilskuere, der havde taget plads i god afstand til ild-infernoet:

- Skal jeg forstå det sådan, at det bare er amatører, der fyrer raketter af midt i det hele?

Fra bt.dk's side vil vi også gerne ønske et rigtigt godt nytår til alle. Husk, at nyde festen og pas på jer selv og hinanden!