Familien til dræbte Kamilla Hantusch holdt mindehøjtidelighed torsdag aften. De mødes ved Lyreskovskolen i Padborg, hvor der blev tændt lys. Derefter kørte familien ud til findestedet ved motorvejsafkørslen nær Kliplev.
Familien til dræbte Kamilla Hantusch holdt mindehøjtidelighed torsdag aften. De mødes ved Lyreskovskolen i Padborg, hvor der blev tændt lys. Derefter kørte familien ud til findestedet ved motorvejsafkørslen nær Kliplev. Foto: Lene Esthave

Flere hundrede mennesker samledes torsdag aften for at mindes den dræbte Kamilla Hantusch. Ceremonien startede ved Lyreskovskolen i Padborg - det sidste sted, Kamilla blev set i live - og sluttede ved den motorvejstilkørsel nær Kliplev, hvor liget af den 21-årige enlige mor blev fundet onsdag.

Afskedsceremonien var arrangeret af Kamilla Hantuschs familie, og blend de fremmødte var da også både Kamillas far, tvillingesøster, bror, samt andre familiemedlemmer, venner og kollegaer for at mindes den unge mor, som brutalt blev taget fra dem.

'På familiens vegne vil vi gerne mindes vores alles elskede Kamilla Hantusch i aften d. 31-07 ved at tænde et lys for hende. Vi mødes ved Frøslev/Padborg skolens sportsplads kl. 19.00. Familien vil køre ud, hvor det er sket, og I er velkommen til at køre efter. Mvh familien'. Sådan  skrev Kamillas tvillingesøster, Karina Hantusch, i Facebook gruppen 'Hjælp med at finde Kamilla'. Og den besked spredte sig hurtigt.

Torsdag aften ved 19-tiden havde mellem 400 og 500 hundrede mennesker samlet sig på den lokale sportsplads med blomster og lys, fortæller BT's udsendte.

Den afdødes storebror, tvillingesøster og far stod tæt sammen og var opløst i tårer, og var omringet af flere hundrede mennesker som kom for at ære Kamillas minde.

Efter nogen tid fulgtes de alle sammen mod motorvejsafkørslen ved Kliplev, hvor liget af Kamilla var blevet fundet. Omkring 50 biler kørte i kortege fra Padborg til Kliplev for at markere sorgen.

De første personer der ankom til mindesstedet gik i et fakkeloptog og senere sluttede flere pårørende sig til optoget.

Politiet havde spærret motorvejsrampe af for at give plads til de mange fremmødte.

- Stemningen var meget følelsesladet og der var helt stille, da de fremmødte satte hundreder af tændte lys og blomster ved mindesstedet, fortæller BTs udsendte.

Kamillas far, Gerhardt Hantusch, bandt et mindeark med billeder af Kamilla Hantuschs som barn og voksen på autoværnet, som efterfølgende blev flankeret af blomster og lys.

Kamilla Hantusch forsvandt sporløst 19. juli omkring klokken 22.30. Hun blev først fundet onsdag aften af en forbipasserende borger, der alarmerede politiet, der konkluderede, at der var tale om liget af den 22-årige Kamilla Hantusch, der er mor til en 6-årig pige.

Senere onsdag aften blev Kamilla Hantuschs tidligere kæreste anholdt og sigtet for drabet. Han blev tidligere torsdag fremstillet i grundlovsforhør.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.