Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

En september morgen for knap tre år siden brændte en ikonisk bygning fra 1938 i København. KB Hallen. En hal der har samlet tusindvis af mennesker til messer, koncerter og sportsarrangementer. Og en hal, der har været Dennis Jensens andet hjem, siden han var en lille knægt. Mens hans far var inspektør, skænkede hans mor øl og vin i baren. Hans mormor og morfar langede pølser og brød over disken, og hans søster solgte slik i kiosken.

Selv har Dennis Jensen arbejdet i Kjøbenhavns Boldklub ’siden han måtte’. Først som flaskedreng og opvasker. I dag som anlægsinspektør. Han har haft så mange gode oplevelser i KB Hallen, at han ikke kan pege på én og sige, at det er den bedste. Og når han kommer hjem fra ferie, er hallen det første sted, han tager hen. Bare for lige at sige hej og se, hvordan det står til der, hvor han er vokset op.

- Lige efter min familie, så betyder hallen rigtig meget for mig. Den har jo været mit et og alt. Alle følelserne har været i spil herinde, og de ansatte er som en stor familie. Så det gjorde ondt, da den brændte. Specielt fordi vi ikke kunne gøre andet end at stå og se til, siger han.

Et halvt år inden branden, blev KB Hallen fredet ’på baggrund af sine arkitektoniske- og kulturhistoriske værdier’. Men ilden tog både tilskuerpladser og scenekonstruktionen med sig, så i dag står der kun en tom betonskal tilbage på Peter Bangs Vej på Frederiksberg. Branden var så voldsom, at de bærende betonkonstruktioner tog skade og derfor kan hallen ikke genopføres. Den er i stedet blevet affredet og snart bliver den revet ned.

- Nu har den stået sådan her i over to år, så det er fint, at den er blevet affredet, så vi kan komme videre til et nyt kapitel. Men når den første betonsten ryger ned i nedrivningen, så er det da klart, at man godt lige kan fælde en tåre, siger Dennis Jensen.

Andre læser også