De har talt om det utallige gange i de efterhånden mange år, der er gået, siden de lukkede det populære radioprogram ’De sorte spejdere’. Tidligere dedikerede lyttere har også rykket for et comeback ’flere gange om ugen’ på diverse sociale medier. Og nu skulle det så være.

Anders Breinholt og Anders Lund Madsen har igen sat sig foran hver sin mikrofon for at igennem foreløbig seks afsnit at afdække, om de overhovedet stadig kan noget som radioværter. Første afsnit af ’Anders og Anders’ blev lagt op i går som podcast.

»Temaet for programmet er: Skal vi egentlig gøre det igen? Er vi udbrændte, og har der været alle mulige andre – for eksempel Monte Carlo og Den korte radioavis – efter os, der gør, at vi ikke er relevante længere? Det forsøger vi at finde ud af,« fortæller Anders Breinholt til BT.

Begynder fra bunden

»Det slog os lige, da vi optog, at vi ikke har set særlig meget til hinanden i de år, der er gået. Vi er stadig venner, og Anders var med til min bryllupsfest, men vi har ikke siddet lårene af hinanden. Ikke fordi vi har været uvenner, men det var fire intensive år, da vi lavede De sorte spejdere,« tilføjer han.

Men nu er de sammen igen. Og er begyndt helt fra bunden. Her er intet PR-maskineri, og Breinholt har selv leget it-nørd for at uploade programmet.

»Det gode ved en podcast er, at det er meget nemmere. Der er ingen chefer, der siger, hvor langt det skal være, hvilken musik man skal spille, eller hvad man må sige. Og man har ejerskab over sit eget indhold,« tilføjer han.

På længere sigt kunne han og vennen Lund Madsen dog godt tænke sig at undersøge, om man kunne ’finde en kommerciel partner med en masse penge, så man måske kunne begynde at betale Henning’, som han forklarer med et grin om teknikeren, der også var med under succesen.

Indtil videre er det bare et con amore-projekt. Nye fans kan begynde her.

’De sorte spejdere’ blev sendt fra 2005 til 2008.

Lytterne vil især kunne huske programmerne for indslag som ’Tillidsbingo’, ’Tips fra Hjemmet’, ’Blinklysquiz’ og ’John ser alt’.

I programmets storhedstid blev det downloadet som podcast 200.000 gange om måneden, og fem år efter at programmet stoppede, lå det stadig på top ti-listen over DRs mest populære podcast.