Gadefoto fra Nordvest privatskole.
Gadefoto fra Nordvest privatskole. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen

Det er godt nyt, at undervisningsminister Merete Riisager i dagens BT melder sig parat til at fjerne millionstøtten til den muslimske friskole Nord-Vest Privatskole. Hun vil naturligvis afvente resultatet af den igangværende undersøgelse, før hun fælder nogen dom.

I den seneste tid har Berlingske og BT afdækket dybt bekymrende forhold på friskolen i København. For eksempel har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet fundet mistænkeligt undervisningsmateriale om martyrer og jihad.

Nord-Vest Privatskole

En tidligere lærer på skolen har berettet, at evolutionslæren er renset fra undervisningen, og at koranlæsning står i centrum. Den tidligere lærer har endvidere fortalt, at undervisningsbøger i natur og teknik i hendes tid blev fjernet, fordi børnene ikke måtte se nøgne mennesker og heller ikke Hollywood-komedier, fordi de kysser hinanden i filmene. Rod i regnskaberne er også blevet afdækket.

Nu er friskolen under skærpet tilsyn, og vi venter alle på resultatet og ministerens endelige dom. I beslutningen må al berøringsangst væk.

Vi skal sikre, at friskolerne underviser i frihed og folkestyre. De skal fremme integration frem for religiøst tunnelsyn og menneskeligt snæversyn. Integration er en gave til nye borgere, ikke en straf. Friskolerne skal bygge bro – ikke grave grøfterne dybere og bidrage til yderligere ghettoisering og parallelsamfund.

ss

Dem har vi rigeligt af i forvejen.

Udlændingeminister Inger Støjberg har kaldt det en katastrofe, at 2.- og 3.-generationsindvandrere klarer sig dårligere i skolen, og at de er mere kriminelle og ’mere religiøse og interesserede i at leve efter Koranens regler’.

Hvis friskoler ikke kan finde ud af, at demokratiet er den styreform, som vi i Danmark opdrager vores børn til at leve efter – uanset religion – skal skolerne uden tøven lukkes.

Demokrati er mangfoldighed, religionsfrihed og tolerance, men aldrig blødsødenhed. Især ikke hvis demokratiet undermineres af politiske eller religiøse grunde.Grund

Nord-Vest Privatskole

SMS

Hitter på Facebook